5 Νοεμβρίου 2014

«Είμαστε από τη Δυτική Αφρική. Δεν είμαστε ιός.»

«Είμαστε από τη Δυτική Αφρική. Δεν είμαστε ιός.»
Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 10:30π.μ. αναμένεται να απολογηθεί στην πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Football League ΟΠΑΠ ο ποδοσφαιριστής Τζον Καμαρά της ΠΑΕ Λαμίας 1964 για παράβαση άρθρων του πειθαρχικού κώδικα που σχετίζονται με τη δυσφήμιση του ποδοσφαίρου και  την «προώθηση του ρατσισμού».
Και αυτό γιατί;
Διότι μετά τη λήξη του παιχνιδιού ΠΑΕ Λαμίας 1964 - ΠΑΕ Λάρισα στις 27/10/2014 έδειξε στους φιλάθλους το μπλουζάκι που φορούσε κάτω από τη φανέλα της ομάδας με το μήνυμα «Είμαστε από τη Δυτική Αφρική. Δεν είμαστε ιός».
   Ως γνωστόν, ο Καμαρά κατάγεται από τη Σιέρα Λεόνε και με την κίνηση του θέλησε να ευαισθητοποιήσει τους φιλάθλους και να πει το αυτονόητο σχετικά με τον φόβο που υπάρχει (προς κάθε καταγόμενο από την Αφρική), για τον ιό του Έμπολα, ότι δηλαδή και ο ίδιος και άλλοι σαν αυτόν είναι ενταγμένοι εδώ και χρόνια, ως άνθρωποι της διπλανής πόρτας, στην κοινωνικοοικονομική ζωή της Ελλάδας και όχι στοχοποιημένα άτομα ως υποτιθέμενοι φορείς του ιού.  
   Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία, σταθερά προσηλωμένη κατά του ρατσισμού:
α) Καταγγέλλει την απαράδεκτη κλήση του ποδοσφαιριστή σε απολογία, ο οποίος αντί να επιβραβευτεί για τη συμπεριφορά του καλείται να δώσει εξηγήσεις.
β) Προτείνει στη διοίκηση της ΠΑΕ Λαμία 1964 να τυπώσει μπλουζάκια με το ίδιο μήνυμα που θέλησε να περάσει ο Καμαρά – «We are West Africans. We are not a virus», δηλαδή «Είμαστε από τη Δυτική Αφρική. Δεν είμαστε ιός» - σε εκατοντάδες αντίτυπα τα οποία θα μοιραστούν σε όσους φιλάθλους προσέλθουν στο γήπεδο στην επόμενη αγωνιστική (9/11/2014) στο παιχνίδι Λαμία-Πιερικός.
     Κατ’ επέκταση, οι φίλαθλοι καλούνται εθελοντικά να φορέσουν το μπλουζάκι στην κερκίδα και, με αυτό τον τρόπο, ένα γήπεδο γεμάτο φιλάθλους κάθε ηλικίας θα συμπαρασταθεί στον Καμαρά και όλοι μαζί θα δώσουμε την απάντηση-απολογία προς την «αντιρατσιστική» ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.