Η Παρέμβαση στην Κοινωνία

Επίσκεψη της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στο μπλόκο των αγροτών στην Ανθήλη
Στο μπλόκο των αγροτών στην Ανθήλη βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (12/2/2014) η επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ και υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Αντωνίου, συνοδευόμενη  από μέλη του συνδυασμού. Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η έκφραση συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών. 
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟΥ Δ. Δημογιάννης  οι αγρότες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις προκειμένου να κάνουν γνωστά τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟΥ κάλεσε όλους τους φορείς και πολίτες της Φθιώτιδας σε συμπαράσταση στο κλείσιμο της Εθνικής οδού στο κόμβο της Ανθήλης
 antoniou -argtotes

«Από το Γοργοπόταμο και το Πολυτεχνείο στους αγώνες του σήμερα»
Εκδήλωση-συζήτηση  με θέμα: «ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ» διοργάνωσε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο  “Σαμαράς”, η Δημοτική κίνηση «Παρέμβαση Πολιτών για την Λαμία».
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι: Κατρούγκαλος Γεώργιος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Πορτάλιου Ελένη, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων με τον Συνδυασμό ”ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ”- Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη,  ενώ ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση των ομιλητών με το κοινό για το  πως οι αγώνες   του χθες μπορούν να μας δείξουν το δρόμο για τους αγώνες του σήμερα, στη δυσμενή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που ζει η κοινωνία μας.
DSC_2786
 20131123_195451
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ συμμετέχει αύριο Τετάρτη στην κινητοποίηση, 1η Ιούνη: δεν πληρώνω στο ΕΣΥ
Η δημοτική κίνηση Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία συμμετέχει αύριο Τετάρτη 1η Ιουνίου στην πανελλήνια κινητοποίηση φορέων για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία και ΚΥ κλείνοντας τα ταμεία του ΓΝ Λαμίας από τις 8 το πρωί. Συνυπογράφει, επίσης την κοινή ανακοίνωση φορέων:
ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ που μας έκοψαν μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ που με την «εθνικά υπεύθυνη» πολιτική τους έχουν οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην ανεργία, την ανέχεια και την απόγνωση.
Τώρα η κυβέρνηση των τραπεζιτών αποφάσισε ότι για να «σωθεί» το ΕΣΥ πρέπει οι πολίτες να πληρώνουν «διόδια» για να εξεταστούν στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας Σε λίγο θα μας πουν ότι για να «σωθούν» τα Ασφαλιστικά Ταμεία πρέπει να κοπούν όλες οι κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα, οι εξετάσεις, τα φάρμακα, τα νοσήλεια, να κατεδαφιστεί πλήρως ότι έχει μείνει ακόμα όρθιο από το Κοινωνικό Κράτος στη χώρα μας.
Εκεί οδηγεί η λογική της αντιμετώπισης της δημόσιας περίθαλψης ως «περιττό βάρος» για το Κράτος, που πρέπει σταδιακά να μεταφερθεί στις πλάτες των πολιτών. Δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ που σχετίζονται κυρίως με τις ελλείψεις προσωπικού, υποδομών και πόρων. Θέλουν φτηνή και κακής ποιότητας περίθαλψη. Όποιος θέλει καλύτερες υπηρεσίες ας πληρώσει από την τσέπη του! Άλλωστε στη χώρα μας έχουμε ήδη τις πιο ψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρώπη. Το αν αντέχουν οι πολίτες σε περίοδο κρίσης να επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο για την υγεία τους , δεν τους απασχολεί. Το μοναδικό μέλημα τους είναι να τηρηθούν απα-ρέγκλιτα οι επαχθείς για την εργασία , τα δικαιώματα και το δημόσιο συμφέρον όροι του Μνημονίου.
Καιρός να βάλουμε ένα τέρμα!
ΟΙ ΜΟΝΟΙ που δεν ευθύνονται για τα χρέη των νοσοκομείων, για την κακοδιαχείριση, τη συναλλαγή, τη σπατάλη και τη διαφθορά είναι οι πολίτες.
Γι’ αυτό και δεν πρέπει να πληρώσουν άλλο. Ούτε τα 5 ευρώ του κ Λοβέρδου, ούτε άλλο χαράτσι. Έχουμε ήδη προπληρώσει για τη Δημόσια Υγεία με τις εισφορές μας στα Ταμεία και με τη φορολογία μας.
Ας καταλάβουν επιτέλους ότι:
• τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ δεν είναι επιχειρήσεις.
• η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα
• οι ασθενείς δεν είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο
• Οι περικοπές στο ΕΣΥ κοστίζουν πολύ σοβαρά στην Υγεία
Το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» συμπυκνώνει την απαίτηση των εργαζομένων να μην πληρώσουν αυτοί, αλλά το κεφάλαιο και το «υπηρετικό» πολιτικό του προσωπικό, την κρίση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.
Η δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας για όλους είναι δικαίωμα και η υπεράσπιση της είναι υπόθεση όλων.
Η αντίσταση στη διάλυση του ΕΣΥ είναι κυριολεκτικά ζήτημα «ζωής ή θανάτου» για τους εργαζόμενους και τους κοινωνικά αδύναμους.
Προτείνουμε την 1η Ιουνίου ως ημέρα κοινής δράσης γιατρών, εργαζομένων στο ΕΣΥ, ασθενών, κοινωνικών φορέων, ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων για την:
• ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΣΩΝ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
• ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΝΓΕ)
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ & ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Την Τετάρτη 25 Μαΐου, στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Λαμίας, η δημοτική κίνηση Παρέμβαση Πολιτών διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την προβολή του ντοκιμαντέρ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ.
Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο υπεύθυνος για την επιστημονική επιμέλεια του ντοκιμαντέρ, Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Λεωνίδας Βατικιώτης. Την εκδήλωση άνοιξε, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος, κ. Βασίλης Κυριακάκης παρουσιάζοντας το πολιτικό πλαίσιο και σκεπτικό που οδήγησαν την δημοτική κίνηση στην διοργάνωση της προβολής.
Στόχος της δημοτικής κίνησης ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και η αναζήτηση εναλλακτικών προτάσεων απέναντι στον παρουσιαζόμενο ως μονόδρομο του μνημονίου. Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ και στην συνέχεια ο Λεωνίδας Βατικιώτης προχώρησε σε λεπτομερή ανάλυση όλων των στοιχείων που παρουσιάστηκαν, με κεντρικό άξονα τον προσδιορισμό του απεχθούς χρέους για την χώρα μας και της άρνησης πληρωμής του.
Μετά ο λόγος πέρασε στο ακροατήριο. Παράλληλα με τις ερωτήσεις γύρω από οικονομικά ζητήματα προς τον κ. Βατικιώτη αξιοσημείωτες ήταν οι τοποθετήσεις όλων των ομιλούντων για την συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου που θα αντιταχθεί στην λαίλαπα του μνημονίου. Η εκδήλωση έκλεισε με την συλλογή υπογραφών από το σύνολο των παρευρισκομένων υπέρ της δημιουργίας της επιτροπής λογιστικού ελέγχου.


1821  Τότε κοτζαμπάσηδες και προεστοί      
2011  Τώρα τραπεζίτες και υπουργοί


Αυτό ήταν το μήνυμα του πανό που ανάρτησαν μέλη της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ κατά την διάρκεια της παρέλασης της 25 Μαρτίου. Η κίνηση αυτή της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ξάφνιασε όσους βρισκόταν στην εξέδρα των επισήμων. Η αμηχανία ήταν εμφανής στα πρόσωπα των παρευρισκομένων που προσπαθούσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις κάνοντας ότι κοιτάζουν την παρέλαση. Μάταια όμως. Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έδωσε τον κυρίαρχο τόνο στην εκδήλωση και ξεγύμνωσε την υποκρισία της εξουσίας. Που στήνει φιέστες και γιορτές για τον εορτασμό της εθνικής επετείου αγνοώντας ότι και σήμερα η χώρα βρίσκεται υποδουλωμένη σε ξένα οικονομικά συμφέροντα έχοντας υποθηκεύσει την ανεξαρτησία της και την εθνική της κυριαρχία. Βασικά δικαιώματα των πολιτών που συνδέονται με αγώνες, αμφισβητούνται με την συμμετοχή και συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης. Οι Έλληνες όπως και τότε επαναστατούν ενάντια στον ντόπιο και εξωτερικό δυνάστη. Ο στόχος είναι ένας. Να πέσει η προδοτική κυβέρνηση και να φύγει η χώρα από το μνημόνιο που καταστρέφει το μέλλον της.
Μόνο θυμηδία μας προκάλεσε το γεγονός ότι λίγο μετά την ανάρτηση του πανό, το σύνολο της δύναμης της Ασφάλειας Λαμίας περικύκλωσε τα μέλη της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και προσπάθησαν να καλύψουν το μήνυμα προστατεύοντας των καθωσπρεπισμό της κοινωνίας των νοικοκυραίων της πόλης μας. Ξέχασαν βέβαια ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια και την τάξη σε αυτή την χώρα καθόταν ακριβώς απέναντι στην εξέδρα των επισήμων. Οι βουλευτές των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή την χώρα. Κύριοι του τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, περιορίστε τους !!!! 
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ
Λαμία 24-10-2010Μέλη της Παρέμβασης Πολιτών στάθηκαν στο πλευρό της εκδήλωσης των εργαζομένων του ΟΣΕ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΛαμία 24-10-2010

Σήμερα το πρωί πλήθος εργαζομένων του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» προέβησαν σε διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και επέδωσαν ψήφισμα προς την Περιφερειάρχη ζητώντας τα αυτονόητα: Μόνιμη και σταθερή εργασία, επαρκή χρηματοδότηση.
Ένα πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία μας και αποτελεί ζωτική ανάγκη η συνέχιση του, βοηθώντας ηλικιωμένους και ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να μην νιώθουν αποκομμένοι από την κοινωνία.
Μέλη της Παρέμβασης Πολιτών, με τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Κυριακάκη, παραβρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων και δήλωσαν τη στήριξή τους στον αγώνα τους.
Η δημοτική μας κίνηση μας στηρίζει τα αιτήματά των εργαζομένων και ζητά:

1) Άμεση λύση στη χρηματοδότηση από το Δήμο Λαμιέων για τους 27 εργαζομένους στο Δήμο
2) Ένταξη τους με μόνιμη σχέση εργασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως τμήμα της  πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην κοινότητα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣΛαμία, 18-10-10


Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία από την ίδρυσή της προσπαθεί να παρέμβει σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας, το Δήμο μας. Ένα από τα σημαντικότερα είναι η διαφύλαξη της συλλογικής ιστορικής μνήμης, η συμβολή μας στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για τον τόπο μας, αλήθειας που τόσο βάλλεται συστηματικά από τους ιδεολογικούς ταγούς του συστήματος σε μια γενικευμένη προσπάθεια διαστρέβλωσής της, ξαναγραψίματος της ιστορίας με όρους αντιδραστικούς.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτά και φέτος είμαστε εδώ, σήμερα, 18 Οκτώβρη, ημέρα της απελευθέρωσης της πόλης μας από τη γερμανική ναζιστική κατοχή. Είναι, ίσως, το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός στη σύγχρονη ιστορία της πόλης μας.
Στη συνείδηση των δημοτών μας, αλλά και στην επίσημη ιστορία του τόπου η 18η Οκτώβρη 1944 έχει καταγραφεί ως η μέρα της εκδίωξης από την πόλη μας και των τελευταίων γερμανικών στρατευμάτων κατοχής από τις δυνάμεις του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (Ε.Λ.Α.Σ.) και της λαϊκής αντίστασης. Δύο μέρες μετά, στις 20/10/44, χιλιάδες λαού από τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή επεφύλαξαν θριαμβευτική υποδοχή στον πρωτοκαπετάνιο του Ε.Λ.Α.Σ., Άρη Βελουχιώτη, ο οποίος εκφώνησε από την πλατεία Ελευθερίας τον περίφημο λόγο του.
Η περιοχή μας αξιώθηκε να γίνει το κέντρο της ένοπλης Αντίστασης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού που γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Στη Λαμία ανήκει επίσης η τιμή και να είναι η γενέτειρα του Άρη Βελουχιώτη αλλά και πολλών ανώνυμων και επώνυμων αγωνιστών που αγωνίστηκαν, έπεσαν στο πεδίο της μάχης ή εκτελέστηκαν σε αντίποινα από το φασιστικό στρατό κατοχής.
Εδώ και δεκαετίες, κάθε 18η Οκτώβρη, οι δημοτικές αρχές αντί να τιμήσουν έμπρακτα, κι όχι μόνο στα λόγια, τις χιλιάδες αγωνιστών/στριών που έχυσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση της πόλης μας, αλλά και τον θρυλικό ηγέτη και γέννημα – θρέμμα της Λαμίας, Άρη, στέκονται αρωγοί και υποστηρικτές της προσπάθειας της ηγεσίας της Εκκλησίας να περάσει στη συνείδηση του κόσμου τις δικές της μεταφυσικές αντιλήψεις για την απελευθέρωση της πόλης συνδέοντας το ιστορικό αυτό γεγονός με τον εορτασμό του Ευαγγελιστή Λουκά που η «θεία» βοήθειά του ήταν τάχα καταλυτική για την αποχώρηση των γερμανών ναζί!
Συνεχίζοντας την αντιδραστική αυτή παράδοση, έτσι και φέτος ο νυν Δήμαρχος και η δημοτική αρχή προκάλεσαν τη συλλογική ιστορική μνήμη και συνείδηση του λαού της Λαμίας και της Φθιώτιδας με την εμμονή τους στο θρησκευτικό χαρακτήρα της επετείου της 18ης Οκτώβρη.
Ο καθιερωμένος διπλός εορτασμός στην πόλη μας που δίνει έμφαση στο θρησκευτικό περιεχόμενο της επετείου, όχι μόνο υποβαθμίζει την προσφορά των Αντιστασιακών στην Απελευθέρωση της Λαμίας αλλά συσκοτίζει – όχι τυχαία - την ιστορική αλήθεια. Σεβόμαστε, βέβαια, το δικαίωμα των πιστών Χριστιανών, όπως και πιστών άλλων θρησκευτικών δογμάτων να πιστεύουν ότι θέλουν, αλλά θεωρούμε απαράδεκτο ο Δήμαρχος, ένα πολιτικό πρόσωπο, να προτάσσει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Μητρόπολης Φθιώτιδας.
Σε ανακοίνωσή του η Δημοτική Αρχή μας κατηγορεί για πολιτική εκμετάλλευση της επετείου!!! Του απαντάμε: πολιτική εκμετάλλευση είναι Δήμαρχε η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ηγεσίας της Εκκλησίας .
Χαρακτήρισε, επίσης, «άτοπη» την ανακοίνωσή μας. Του απαντάμε: Άτοπη είναι η όλη σας πολιτική στο Δήμο, για αυτό και ο λαός του Δήμου μας θα σας ανατρέψει στις 14 Νοέμβρη!!!
Παρά τις υποσχέσεις του Δημάρχου Λαμίας σε σχετική παρέμβαση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, και στο φετινό γιορτασμό η έμφαση δίνεται στη θρησκευτική γιορτή και η φετινή προσθήκη στο πρόγραμμα με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης από τις επίσημες αρχές δε σώζει τα προσχήματα. Για δε τον πατριώτη μας Άρη Βελουχιώτη, ούτε κουβέντα!!! Μόνος του βέβαια ο Δήμαρχος αποκαλύπτεται όταν λέει στην απάντησή του ότι «… από φέτος, για πρώτη φορά, θεσμοθετούμε …. την απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής στη γενιά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης»: για πρώτη φορά (!!!), κ. Δήμαρχε, μετά από 12 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας σας;
Για τους παραπάνω λόγους η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία δε συμμετέχει στον επίσημο γιορτασμό της επετείου που στο πρόγραμμά της περιλαμβάνονται δοξολογίες και λιτάνευση εικόνων.
Δε μας εκπλήσσει βέβαια αυτή η εμμονή του Δημάρχου στο μονόπλευρο θρησκευτικό εορτασμό. Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια, με κάθε ευκαιρία προσπαθεί σκανδαλωδώς να ευνοήσει και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Μητρόπολης Φθιώτιδας ακόμη και με την παραχώρηση δημόσιων χώρων ή/και ακινήτων εκπληρώνοντας προφανώς προεκλογικές κάθε φορά δεσμεύσεις.
Εμείς, με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορική αλήθεια, υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναδείξουμε τη μεγάλη προσφορά της περιοχής μας στην Εθνική Αντίσταση και να κάνουμε κτήμα της νέας γενιάς το πραγματικό νόημα της σημερινής επετείου που είναι ένα διαχρονικό μήνυμα Εθνικής αξιοπρέπειας και Αντίστασης σε κάθε λογής ρατσισμούς και φασισμούς, σε κάθε λογής κατακτητές.
Τέλος, απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λειτουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο οποίο ιδιαίτερη θέση θα πρέπει να έχει το άξιο τέκνο της πόλης μας και λαϊκός ηγέτης της Εθνικής Αντίστασης Άρης Βελουχιώτης.
Η 18η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης που ανήκει πάνω από όλα στους Αντιστασιακούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Σε αυτό το σημείο αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές της λαϊκής αντίστασης και στον Άρη με την κατάθεση στεφάνου.