4 Νοεμβρίου 2014

Για τις συλλήψεις μαθητών και κηδεμόνων.

Λαμία, 4-11-2014
Για τις συλλήψεις μαθητών και κηδεμόνων

Την τελευταία πενταετία η Παιδεία στη χώρα μας πέρασε από πολλά κύματα: περικοπές λειτουργικών δαπανών, καταργήσεις ειδικοτήτων, συγχωνεύσεις κ.α. Μέτρα που αν και βαφτίστηκαν με ωραία ονόματα: εξορθολογισμός, μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός, στην πραγματικότητα συντελούν στην απορρύθμιση της Δημόσιας Παιδείας χάριν τηρήσεως «προαπαιτούμενων».
Όσον αφορά στο Λύκειο η «μεταρρύθμιση» που ονομάζεται «Νέο Λύκειο» βρίσκεται ήδη εν εξελίξει. Τα πρώτα αποτελέσματά της, τα θαυμάσαμε όλοι την προηγούμενη σχολική χρονιά όταν το αδιάβλητο σύστημα της τράπεζας θεμάτων τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν και τόσο αδιάβλητο. 

Απέναντι στην όλη απαξίωση της Δημόσιας Παιδείας όλων των βαθμίδων, απέναντι στη δυσφήμιση που δέχεται καθημερινά κάθε τι δημόσιο, για το δικαίωμα τους να μορφώνονται, να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και εν τέλει να ζουν και να παράγουν ως ελεύθεροι πολίτες στη χώρα στην οποία γεννήθηκαν, οι μαθητές της Λαμίας, πραγματοποίησαν χτες πολυπληθές συλλαλητήριο στο Κέντρο της πόλης ενώ στη συνέχεια oι μαθητές του 1ου Λυκείου Λαμίας, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, όπως έχει συμβεί σε πληθώρα σχολείων. Η κινητοποίηση όμως αυτή αντιμετωπίστηκε με άμεση ενεργοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών.

Σε εποχές που οι αντοχές της κοινωνίας δοκιμάζονται στο έπακρο, η αντίσταση είναι μονόδρομος. Η χθεσινή επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών σε συνδυασμό με τη σύλληψη των μαθητών του ΕΠΑΛ για τον ίδιο λόγο πριν μερικές ημέρες έχουν σαφή στόχο την τρομοκράτηση του μαθητικού κινήματος που δείχνει να φουντώνει.

Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία καταγγέλλει την προσπάθεια εκφοβισμού του αγώνα των μαθητών και των γονιών τους, στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες των μαθητών, και καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει θέση για την επονείδιστη πρωτιά που κέρδισε η Πόλη μας, καθώς ανάμεσα σε 500 σχολεία που τελούν σε κατάληψη πανελληνίως ήμασταν η μόνη πόλη μαζί με το Χολαργό όπου είχαμε συλλήψεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.