17 Νοεμβρίου 2014

Συγκέντρωση-πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δελτίο τύπου
 Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014


Συγκέντρωση-πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

   Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί τη μεγαλειώδη εξέγερση του λαού μας απέναντι σε μια λαομίσητη δικτατορία. Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ. Άνθρωποι που θυσιάστηκαν, που έβαλαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για τη  δημοκρατία. 
  Άντρες και γυναίκες που δεν φοβήθηκαν να εναντιωθούν στο απολυταρχικό καθεστώς των συνταγματαρχών, που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν χωρίς να προδώσουν τα ιδανικά τους, που πάλεψαν, που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και διεκδίκησαν τα αυτονόητα: ψωμί, παιδεία, ελευθερία.  Αιτήματα διαχρονικά και τόσο επίκαιρα.
Σήμερα, σαράντα ένα χρόνια μετά από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου -επιστέγασμα του αντιδικτατορικού αγώνα, σύμβολο της λαϊκής και φοιτητικής αντίστασης στους ακραίους χουντικούς μηχανισμούς καταστολής και σημείο καμπής για την πτώση των συνταγματαρχών, η δημοκρατία, μέσα από την ποινικοποίηση των διεκδικήσεων και τα χουντικής έμπνευσης ακραία μέτρα καταστολής συνταράσσεται από μια πρωτοφανή μεταπολιτευτικά επίθεση.

   Ο αγώνας του Πολυτεχνείου είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ.

Το είδαμε να συμβαίνει στα πανεπιστήμια της Αθήνας τις τελευταίες μέρες. Στους κατ΄ εξοχήν χώρους που προτάσσουν την αντιπαράθεση επιχειρημάτων, τον διάλογο και τη ζύμωση ιδεών είδαμε η απάντηση να είναι βία μέσα από τον αυταρχικό παροξυσμό ενός πρύτανη ο οποίος -υπερασπιζόμενος τους μηχανισμούς της ετοιμόρροπης κυβέρνησης που υπηρετεί- βάλλει προληπτικά ενάντιον του φοιτητικού κινήματος που ανθεί και στέλνει τα ΜΑΤ όχι στους λεγόμενους «κουκουλοφόρους», αλλά απροκάλυπτα πλέον σε παιδιά με φρέσκιες ιδέες, καθαρά βλέμματα και σακίδια στην πλάτη.

Το είδαμε να συμβαίνει και στην πόλη μας με τις συλλήψεις μαθητών και γονέων οι οποίοι, αντιδρώντας στο ανεκδιήγητο Νέο Λύκειο που τους έχει επιβληθεί, προχώρησαν σε καταλήψεις των σχολείων τους.
   Δεν αιφνιδιαστήκαμε. Όταν η πλουτοκρατία βλέπει την κυριαρχία της να κλυδωνίζεται και την εξουσία της να απειλείται, παραδοσιακά καταφεύγει στην κάθε μορφής βία, είτε αυτή είναι η μεθοδευμένη εξαθλίωση των πολιτών για να μην μπορούν να προβάλλουν καμία αντίσταση λόγω ηθικής και υλικής εξουθένωσης, είτε ωμή επίθεση των ΜΑΤ.
   Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση-πορεία που θα γίνει σήμερα 17 Νοέμβρη στις 7μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.