22 Μαρτίου 2014

Μαρία Αντωνίου: «Η ανατροπή είναι εδώ, είναι τώρα και φέρει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας»



Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 19 Μαρτίου η πρώτη ανοιχτή συνέλευση της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία στην αίθουσα του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς. Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης και ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής  Σπύρος Τζιόκας, οι οποίοι και τόνισαν το πολιτικό χαρακτήρα τόσο των αυτοδιοικητικών όσο και των ευρωεκλογών.

Η υποψήφια Δήμαρχος, Μαρία Αντωνίου-Σιούτα έθεσε το πολιτικό πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, και παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος του συνδυασμού. Έδωσε το σύνθημα μιας Δημοτικής Αρχής που θα εναντιωθεί στις μνημονιακές πολιτικές της κεντρικής εξουσίας και τον Καλλικράτη
και κάλεσε το σύνολο των πολιτών του Δήμου
Λαμίας να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα για την ανατροπή         αυτών των πολιτικών. Δήλωσε ότι «Δεκαέξι χρόνια στείρας δημοτικής πολιτικής είναι αρκετά. Ο νυν δήμαρχος  και η ομάδα του εφαρμόζουν πιστά την κυβερνητική πολιτική και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει».

Η κ. Αντωνίου-Σιούτα δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα προχωρήσει «στη δημιουργία ενός κοινωνικά δίκαιου συστήματος τελών από μηδενική βάση. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη των κοινωνικών δομών του δήμου για τη στήριξη ευπαθών ομάδων που βιώνουν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού καθώς κεντρικός στόχος της Παρέμβασης Πολιτών είναι «κανένας κάτοικος χωρίς σπίτι, ηλεκτρικό, θέρμανση, νερό, τροφή, περίθαλψη».

Δυνατό και παρατεταμένο ήταν το χειροκρότημα που απέσπασε όταν αναφέρθηκε στην πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματος του Δημάρχου Λαμίας, κ. Κοτρωνιά, λέγοντας ότι «χαιρόμαστε για την απόφαση του κυρίου Κοτρωνιά, έστω και όψιμα, να διατυμπανίσει ως προτεραιότητα και αναγκαία επιταγή αυτό που χρόνια τώρα αποτελεί θεμελιακή αξία στον τρόπο λειτουργίας της Παρέμβασης, δηλαδή τις αμεσοδημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες του συνόλου των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. Φυσικά, ούτε οι ιδεολογίες ούτε οι πρακτικές μεταλλάσσονται ριζικά εν μία νυκτί και ο νυν δήμαρχος μετράει ήδη 16 χρόνια θητείας κατά τη διάρκεια των οποίων θα μπορούσε να υλοποιήσει το όραμα της συλλογικότητας. Επειδή, ωστόσο, άνθρωποι είμαστε και δικαιούμαστε να αλλάζουμε απόψεις, τον καλούμε να αποδείξει έμπρακτα αυτή την ‘αλλαγή νοοτροπίας’ ψηφίζοντας την Παρέμβαση».

Στο τελείωμα της ομιλίας της «Ο Δήμος μας δεν χρειάζεται άλλα χαμένα χρόνια. Το μήνυμα αυτών των εκλογών είναι πολιτικό. Και δεν είναι μήνυμα υποταγής. Είναι μήνυμα αρχής, ελπίδας και αναγέννησης για νέους νικηφόρους αγώνες. Η ανατροπή είναι εδώ, είναι τώρα και φέρει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Το μέλλον ήρθε. Εδώ στην Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία είμαστε όλοι μια ομάδα. Δεν έχουμε δεσμεύσεις ούτε και μαύρες σελίδες πολιτικής ιστορίας. Έχουμε φρεσκάδα, όραμα, προτάσεις, αξιόλογους ανθρώπους και όρεξη για δουλειά. Στους συνδημότες και συνδημότισσές μας έχουμε μία μόνο υπόσχεση να δώσουμε: Θα δώσουμε έναν αγώνα έντιμο και ανοιχτό. Στον αγώνα αυτό υπάρχει θέση και ρόλος για κάθε δημότη που επιθυμεί να συμμετέχει. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην αυτοδιοικητική πρόκληση και καλούμε όλους τους πολίτες να συστρατευτούν στο πλευρό μας».

Ολόκληρη η ομιλία της Μαρία Αντωνίου-Σιούτα στο  https://www.youtube.com/watch?v=ZafYtVjHXZk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.