16 Φεβρουαρίου 2014

Μαρία Αντωνίου υποψήφια Δήμαρχος για τον Δήμο Λαμίας: “Ο Δήμος αρωγός για τους αγρότες, οι αγρότες να πουν στην κυβέρνηση ως εδώ και μην παρέκει”.

Η υποψήφια δήμαρχος της «Παρέμβασης Πολιτών για την Λαμία»  Μαρία Αντωνίου παραβρέθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου, εξέφρασε τη συμπαράσταση της  στον αγώνα των αγροτών και ανέπτυξε τις θέσεις της αυτοδιοικητικής κίνησης  πάνω στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου . 
Στο επίκεντρο της τοποθέτησής της βρέθηκε η αγροτική οικογένεια και η επίθεση που δέχεται από την φορολογική
πολιτική της κυβέρνησης που την οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Οι αγρότες με την λειψή σύνταξη και την ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη από την μια καλούνται να συμμετάσχουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση και από την άλλη εξοντώνονται από το φορολογικό
νομοσχέδιο  γεγονός που φανερώνει την παντελή άγνοια των ιδιαιτεροτήτων της αγροτικής παραγωγής από την κυβέρνηση. Δεσμεύτηκε ότι από το τιμόνι του δήμου, ο δήμος θα  αγωνιστεί στο πλευρό του αγροτικού κόσμου  και θα  είναι αρωγός στους αγρότες  με συγκεκριμένα μέτρα:

  •  σεμινάρια για νέους αγρότες  με την αιγίδα του δήμου
  • βοήθεια στους αγροτικούς συλλόγους με παραχώρηση δημοτικής ιδιοκτησίας
  •  προμήθειες των δομών του δήμου από τις τοπικές αγροτικές ενώσεις
  •  εκθέσεις προώθησης τοπικών αγροτικών προϊόντων

Χαρακτηριστικό ήταν το κλείσιμο της τοποθέτησής της “η κατάσταση κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερη. Καιρός είναι οι αγρότες και η κοινωνία να φωνάξει στην κυβέρνηση  ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΕΚΕΙ”.


Τοποθέτηση της Μ. Αντωνίου για το ζήτημα των αγροτών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.