21 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΟΝ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ



Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συρρικνώσει το δημόσιο τομέα και να ιδιωτικοποιήσουν όλες τις ΔΕΚΟ, στο βωμό του δήθεν εκσυγχρονισμού, με πρωτοφανή λασπολογία, ειδικά κατά του ΟΣΕ και των εργαζομένων του, είναι μία ακόμα επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού. Η λογική «ο ΟΣΕ χωλαίνει, άρα πρέπει να τον ιδιωτικοποιήσουμε» μόνο ως ανικανότητα μπορεί να εκληφθεί. Μας λένε δηλαδή ότι μόνο στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να εξυγιανθεί μία δημόσια επιχείρηση, ενώ το κράτος είναι ανίκανο να προβεί σε τέτοιου είδους εξυγιάνσεις.
Το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ με το πρόσχημα ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός είναι προβληματικός και ελλειμματικός, είναι γέννημα της ίδιας νοσηρής πολιτικής που ακολουθεί η «κυβέρνηση» (πως μπορεί να θεωρείται κυβέρνηση όταν έχει παραχωρήσει το δικαίωμα στην τρόικα να περνάει νομοσχέδια χωρίς την έγκριση του Ελληνικού Κοινοβουλίου;) του Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία στόχο έχει τη διάλυση των εργασιακών κεκτημένων και της κοινωνική συνοχής.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ κινδυνεύουν! Ο ίδιος ο ΟΣΕ κινδυνεύει! Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας και θα είναι δίπλα στον αγώνα τους την Κυριακή 24/10/2010 στη γέφυρα του Γοργοποτάμου αντιδρώντας στο ξεπούλημα άλλου ενός κρατικού οργανισμού, ο οποίος παρέχει τόσο σημαντικό έργο για τη χώρα μας και τις μετακινήσεις πολλών συμπολιτών μας, αντιδρώντας στις επιταγές του μνημονίου και των φερέφωνων του ΔΝΤ,  αντιδρώντας στη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Η αντίσταση σε αυτές τις πολιτικές και στην άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα είναι καθήκον όλων μας!
(Μπέρτολτ Μπρέχτ: «Πρώτα ήρθαν για τους Εβραίους και δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Έπειτα ήρθαν για τους κομμουνιστές και δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Έπειτα ήρθαν για τους συνδικαλιστές και δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Έπειτα ήρθαν για μένα και δεν υπήρχε κανένας να μιλήσει για μένα»)
Λαμία, 21/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.