23 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για την "Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο"

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία υπογραμμίζει την έλλειψη οποιουδήποτε ουσιαστικού σχεδιασμού από τοΔήμαρχο των τριών θητειών για την υιοθέτηση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη μας. Η αδράνεια της δημοτικής αρχής σε συνδυασμό με τη συνεχή αύξηση του όγκου των αυτοκινήτων έχει υποβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής στην πόλης μας τόσο στο κέντρο όσο και στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό [...]


Το κυκλοφοριακό όμως πρόβλημα της Λαμίας το ζούμε καθημερινά. Η πεζοδρόμηση τμημάτων μόνο τριών δρόμων του κέντρου της πόλης μας μόνο ως ημίμετρο μπορεί να χαρακτηριστεί. Η έλλειψη περιφερειακών δρόμων κάνουν την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης μας να φαίνεται αδύνατη.
Η μέρα χωρίς αυτοκίνητο προϋποθέτει τη χρήση ποδηλάτου (όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις) ή των μέσων μαζικής μεταφοράς, ή απλά περπάτημα.
Οι ποδηλατόδρομοι στην άκρη της πόλης δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό. Η χρήση του ποδηλάτου δεν είναι μόνο για λόγους αναψυχής, αλλά και για τη μετακίνηση των πολιτών μέσα στην πόλη τους.
Η παρέμβαση πολιτών για τη Λαμία ξαναφέρνει στο προσκήνιο το σχεδιασμό που έχει προτείνει για τη λύση του προβλήματος της Λαμίας με κατασκευή υπογείων πάρκινγκ στις εισόδους της πόλης μας με την παράλληλη μεταφορά των οδηγών και των πολιτών προς διάφορα σημεία της πόλης μας με μικρά λεωφορεία, τα οποία θα κινούνται σε ταχείας κυκλοφορίας δρόμους, με ευρεία πεζοδρόμηση του κέντρου και με σχεδιασμό ποδηλατοδρόμων και με την απελευθέρωση των πεζοδρομημένων χώρων από τα τραπεζοκαθίσματα, θέματα για τα οποία ο επί 12 χρόνια δήμαρχός μας εθελοτυφλεί και δεν δείχνει την ανάλογη πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει.
Ποιότητα ζωής στην πόλη μας ΤΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.