17 Μαρτίου 2015

Για τη λειτουργία νέου σταθμού διοδίων στα όρια του Δήμου μας.

Δελτίο τύπου
Λαμία, 16-3-2015

Η ασυδοσία των εταιριών που εκμεταλλεύονται τους δημόσιους δρόμους μας συνεχίζεται. Μετά το προ μερικών μηνών άνοιγμα των πλευρικών διοδίων στην έξοδο προς Μπράλο, ανακοινώθηκε η λειτουργία των μετωπικών σταθμών διοδίων στα όρια του Δήμου μας, στο 217οχιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Το γεγονός ότι ο νέος σταθμός διοδίων λειτουργεί προς όφελος της κατασκευάστριας του Ε65 και ότι το συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής οδού κατασκευάστηκε αποκλειστικά με έξοδα του δημοσίου καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο εξοργιστική!

Πρόκειται για τον τέταρτο (!) μετωπικό σταθμό διοδίων που λειτουργεί εντός του νομού μας. Η θλιβερή αυτή πρωτιά καταστρέφει την οικονομική ικανότητα των συμπολιτών, αλλά και των επισκεπτών του Δήμου μας, ενώ παράλληλα γεμίζει τις τσέπες των μεγαλοεργολάβων, οι οποίοι -όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει- ελάχιστη οικονομική συνεισφορά έχουν στην υλοποίηση των έργων.

Η δημοτική μας κίνηση έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί ενάντια στη λειτουργία διοδίων στις εθνικές μας οδούς, έχοντας καταγγείλει ιδιαίτερα τους ληστρικούς όρους που έχουν επιβληθεί.

Καλούμε τόσο τη δημοτική αρχή όσο και την κυβέρνηση να προβούν σε άμεσες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τόσο στην περιοχή μας, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, ειδικά τη στιγμή που ο υπουργός, κ. Σταθάκης, έχει ήδη δεσμευτεί για την αποποινικοποίηση της διέλευσης χωρίς την καταβολή αντιτίμου καθώς και την αποποινικοποίηση των κινητοποιήσεων. Σημειωτέον ότι ήδη σχηματίζεται δικογραφία για την κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε υπό καταρρακτώδη βροχή τα μεσάνυχτα της 8ης Σεπτεμβρίου 2014 στα πλευρικά διόδια του Μπράλου καθώς πολλά μέλη μας και άλλοι ενεργοί πολίτες έχουν κληθεί στην αστυνομία για κατάθεση.

Πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία είναι η κατάργηση των διοδίων. Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική μας κίνηση θα συμμετέχει στην πανελλαδική συνάντηση για μια ολική αντιμετώπιση της μάστιγας των διοδίων στη χώρα μας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου 2015.

Ο αγώνας ενάντια στα διόδια συνεχίζεται!

Οι δημόσιοι δρόμοι και η ελεύθερη μετακίνηση είναι αγαθά, όχι εμπορεύματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.