8 Ιουνίου 2014

Οι πολίτες έχουν την κρίση και την ωριμότητα να αποφασίσουν τι θα πράξουν την Κυριακή

Η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Παρέμβαση Πολιτών Για Τη Λαμία, Μαρία Αντωνίου-Σιούτα, και οι υποψήφιοι του συνδυασμού για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ευχαριστούν θερμά τους ψηφοφόρους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και συντάχθηκαν στο πλευρό μας σ’ αυτόν τον δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα.

   Η παράταξή μας κατέθεσε μια νέα πρόταση για το Δήμο Λαμίας. Μια πρόταση με έμφαση στις θέσεις για την κοινωνική πολιτική και την παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί από τις μνημονιακές πολιτικές της κεντρικής εξουσίας. Συγχρόνως, πρότεινε ένα εξ ολοκλήρου ριζοσπαστικό μοντέλο διοίκησης με έμφαση στη συμμετοχικότητα, τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και τον πολίτη στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Δεδομένης της προεκλογικής πόλωσης που επικράτησε από νωρίς,
κρίνουμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ικανοποιητικό για την παράταξή μας, αφού οδήγησε σε σχεδόν διπλασιασμό του ποσοστού που είχαμε λάβει στις προηγούμενες εκλογές. Δεσμευόμαστε απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας να συνεχίσουμε τον αγώνα τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όσο και έξω από αυτό.

   Δώσαμε έναν αξιοπρεπή, έντιμο, άνισο αγώνα απέναντι σε πολιτικές οι οποίες οδήγησαν τον Δήμο στο μαρασμό και την απαξίωση. Κεντρικό μας σύνθημα ήταν “Ανατροπή στο Δήμο της Λαμίας”. Την ανατροπή αυτή δεν μπορούν να τη φέρουν όποιοι επί δεκαέξι χρόνια λειτούργησαν απαρέγκλιτα ως εντολοδόχοι κυβερνητικών επιλογών, όποιοι τοποθετήθηκαν υπέρ του Καλλικράτη και των κυβερνητικών πολιτικών που γεννούν φτώχεια, ανεργία, μείωση μισθών, συντάξεων, μαζικές απολύσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όποιοι όψιμα βρέθηκαν απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που επί δεκαετίες υπηρετούσαν, υπό το βάρος μιας κοινωνίας που καταρρέει από την εφαρμογή αυτής της πολιτικής, όποιοι με το δήθεν ανεξάρτητο χαρακτήρα της υποψηφιότητάς τους δεν διαχωρίζουν ευθέως τη θέση τους από την κυβερνητική πολιτική, την επιτήρηση που έχει επιβληθεί στους δήμους και τις συνέπειες του Καλλικράτη στην καθημερινότητα των πολιτών.

Όσον αφορά το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν έχουν την κρίση και την ωριμότητα να αποφασίσουν τι θα πράξουν την Κυριακή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.