14 Μαρτίου 2014

Συνάντηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μαγνησίας


Με το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας Λαμίας είχε συνάντηση τη Πέμπτη 13 Μαρτίου, η υποψήφια Δήμαρχος Λαμίας Μαρία Αντωνίου – Σιούτα συνοδευόμενη από αντιπροσωπία της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τη πρόεδρο Βίκυ Μακρή και  τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου σχετικά με θέματα αλλά και προβλήματα που απασχολούν το Σύλλογο Νέας Μαγνησίας. Ειδικότερα όπως τονίστηκε από τα
μέλη του Συλλόγου στη Νέα Μαγνησία ο μικρασιατικός πολιτισμός μπολιάστηκε με τη κουλτούρα του τόπου. Ο πολιτιστικός σύλλογος και οι ενώσεις Μικρασιατών Νέας Μαγνησίας με διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη προάγοντας τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου. Σε αυτή τη κατεύθυνση ο Δήμος Λαμίας θα πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Η κ.  Αντωνίου – Σιούτα δεσμεύτηκε ότι η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις το πάγιο αίτημα του Συλλόγου και  των Συλλόγων Μικρασιατών Νέας Μαγνησίας για δημιουργία Μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης στην συνοικία της Νέας Μαγνησίας Λαμίας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ‘η ιστορική μνήμη δεν πρέπει να ξεχνιέται και ο Δήμος έχει οικόπεδα, ας τα αξιοποιήσει για το σκοπό αυτό’.

Τέλος, από τη κ. Αντωνίου - Σιούτα τονίστηκε και η διαφορετική προσέγγιση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ σχετικά με τη  συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα του Δήμου:
«Βλέπουμε διαφορετικά το Δήμο από τη σημερινή Δημοτική αρχή. Θέλουμε την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.  Τοπικά συμβούλια και οι πολιτιστικοί σύλλογοι πρέπει να έχουν φωνή και να συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα του Δήμου. Γιατί ότι παράγει πολιτισμό κάνει καλύτερη τη κοινωνία».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ
 ΛΑΜΙΑ 14.3.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.