1 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου για το φιάσκο στην πισίνα του ΤΕΙ



 «Φταίει ο καιρός που μας μισεί. Για το φιάσκο με την πισίνα του ΤΕΙ»

Το Σάββατο το πρωί 1/2/2014 είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην πισίνα του ΤΕΙ η ημερίδα ορίων κολύμβησης της Περιφέρειας Στερεάς. Οι αθλητές από όλη την περιφέρεια, την Θεσσαλία έφτασαν μαζί με τους προπονητές και τους γονείς τους πρωί πρωί αλλά όταν βούτηξαν στην πισίνα διαπίστωσαν ότι το νερό ήταν παγωμένο. Επικράτησε για αρκετή ώρα ένα χάος καθώς κανένας «υπεύθυνος» από τον Δήμο ή την Περιφέρεια δεν βρισκόταν εκεί για να τους ενημερώσει. Τελικά ο αγώνας αναβλήθηκε με αγανάκτηση, σχόλια δηκτικά και απογοήτευση από τους αθλητές και τους δικούς τους.

Αποτέλεσμα για άλλη μια φορά η πόλη να γίνει ρεζίλι. Αυτό το σκηνικό το ξαναείδαμε πριν λίγο καιρό σε αγώνες πόλο όπου και πάλι οι αθλητές αγωνίστηκαν σε παγωμένη πισίνα.
Η ανευθυνότητα των «υπευθύνων» αρμοδίων, σε μια προγραμματική σύμβαση – φάντασμα για την λειτουργία της πισίνας του ΤΕΙ περισσεύει. Με αυτές τις πρακτικές η Λαμία, έδρα περιφέρειας, παραδίδεται στη χλεύη …

Ο δήμος αλλά και κάθε αρμόδιος θα πρέπει λοιπόν να απαντήσει στα ερωτήματα. Πως τήρησε την
δέσμευσή του μέσα στο δημοτικό συμβούλιο,  ότι αυτοί οι περιφερειακοί αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά διαβεβαιώνοντας και τις κολυμβητικές οργανώσεις γι αυτό;  Είχαν ληφθεί έγκαιρα όλα τα μέτρα ώστε η διεξαγωγή των αγώνων να γίνει ομαλά; Ποιος θα πληρώσει τυχόν απαιτήσεις για αποζημίωση των συλλόγων εξαιτίας τις ματαίωσης;

Μην ξεχνάμε ότι η πισίνα του ΤΕΙ αλλά και η πισίνα του ΔΑΚ λειτουργεί με τα χρήματα του Λαμιώτικου λαού. 

Φτάνει πια η κοροϊδία! Ας πάψουν πια να ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον.
Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής όσον αφορά τον αθλητισμό γενικά και την λειτουργία των κολυμβητηρίων ειδικά είναι διαχρονικές. 

16 χρόνια η ίδια δημοτική αρχή χειρίζεται με τρόπο επικοινωνιακό, ανεύθυνο και αφερέγγυο αυτά τα ζητήματα.

Η πισίνα του ΔΑΚ, που υποτίθεται ότι υπάρχουν και ανταποδοτικά οφέλη έχει τα μαύρα της τα χάλια. Θυμίζουμε παλαιότερες προεκλογικές εξαγγελίες ότι αυτή η πισίνα θα σκεπαστεί. Κούφια λόγια και μεγάλα!.

Βαρύγδουπα εξήγγειλε, μέχρι και θεμέλια πλάκα έβαλε κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών, με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Ανέξοδες ρητορείες… παραπέμφθηκαν στις καλένδες! 

Μεγαλόστομες διακηρύξεις για δήθεν πανελλήνια προβολή της Λαμίας μέσα από την λειτουργία της πισίνας του ΤΕΙ. Αυτό, εν μέρει, επιτεύχθηκε! Έχουμε πανελλήνια προβολή ματαιώνοντας αγώνες γιατί η πισίνα είναι παγωμένη. Φιάσκο πρώτου μεγέθους. 

Τι απομένει πια απ όλα αυτά;  Κοροϊδία, ψέματα δυσφήμηση για την πόλη μας.

Καιρός να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της η δημοτική αρχή. Το οφείλει στους πολίτες τις πόλης που πλήρωσαν και πληρώνουν χρυσά τα κολυμβητήρια και κολυμβητήρια δεν έχουν.
Η ανοχή και η υποκρισία έχει και τα όρια της.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.