11 Απριλίου 2012

Νεοναζί στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας


Δελτίο Τύπου για την παρουσία νεοναζί στο Δημοτικό Συμβούλιο
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία καταγγέλλει την παρουσία νεοναζί φασιστών της χρυσής αυγής εχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίοι αφισοκόλλησαν και μοίρασαν προκηρύξεις ρατσιστικού και φασιστικού περιεχομένου και  έφτασαν μέχρι το σημείο να χαιρετίσουν ναζιστικά, εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου. Καταγγέλλουμε, την ανοχή που έδειξαν στην παρουσία τους ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που τους έδωσαν μέχρι και το λόγο για να καλλιεργήσουν το ρατσιστικό μίσος και τις ξενοφοβικές και ναζιστικές τους αντιλήψεις, στα πλαίσια του προεκλογικού τους αγώνα. Η προπαγάνδα τέτοιων ιδεών  αποτελεί, εκτός των άλλων, και ποινικό αδίκημα, ενώ η ανοχή σε τέτοιου είδους ιδέες δεν απέχει καθόλου από την ανοιχτή υποστήριξη τους.

Χαιρετίζουμε τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία των συμπολιτών μας, που υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,  αντιδρώντας στην παρουσία των φασιστών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παρέμβασης Πολιτών μαζί με την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο Πρόεδρος έδωσε βήμα στον εκπρόσωπο των φασιστών. Καταγγέλλουμε την τοποθέτηση του Δημάρχου, ο οποίος κράτησε ίσες αποστάσεις από τους φασίστες της χρυσής αυγής και τους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιτέλους, δεν είναι δημοκρατικό να δίνεις βήμα για να προπαγανδίσουν τις απόψεις τους οι νοσταλγοί και οι θαυμαστές του Χίτλερ. Δεν υπερασπίζεσαι τη Δημοκρατία δίνοντας το λόγο σε φασίστες νεοναζί, σε εκείνους που δημόσια δηλώνουν πως θέλουν να καταργήσουν τη Δημοκρατία. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να παρέχει καμιά νομιμοποίηση σε εγκληματικές οργανώσεις όπως η χρυσή αυγή, που έχουν επανειλημμένα επιτεθεί σε πολίτες ακόμα και στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα μείνουν στην ιστορία της πόλης μας, που έδωσε χιλιάδες αγωνιστές και θύματα στον αντι-ναζιστικό αγώνα, ως εκείνοι που άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες του Δημοτικού Συμβουλίου στη νεοναζιστική φασιστική οργάνωση χρυσή αυγή, εκκολάπτοντας το αυγό του φιδιού. Αυτά τα φαιδρά επιχειρήματα περί υπεράσπισης της δημοκρατίας εκμεταλλεύτηκαν ο Χίτλερ και οι όμοιοί του την δεκαετία του ’30, για να ανέλθουν στην εξουσία, να καταργήσουν τη δημοκρατία και να αιματοκυλήσουν τη χώρα τους, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία
Δημοτική Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.