1 Μαρτίου 2012

ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ


Στα πλαίσια της αντίστασης στην κατοχική κυβέρνηση που με περισσή δουλοπρέπεια υπηρετεί την Τρόικα, μετά και την ψήφιση και από τους 5 βουλευτές Φθ/δας ("ναι σε όλα") της Δανειακής συμβασης και του εφαρμοστικού νόμου που δολοφονούν εν ψυχρώ το λαό, αναρτούμε κείμενο που αποφασίστηκε από συλλογικότητες της πόλης μας, όπου η Παρέμβαση Πολιτών συμμετέχει στα πλαίσια της προσπάθειας συμβολής στη δημιουργία του αναγκαίου κοινωνικού παλλαϊκού μετώπου και στην περιοχή μας

ΟΤΑΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ…
…Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ  ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ,  ΤΟΥΣ 5 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ  ΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ  ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ  ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΑΝ ΠΟΤΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΑΣ, ΜΙΛΑΜΕ  ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ. ΞΑΝΑΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΜΑΣ  ΣΧΕΣΕΙΣ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ TΟΝ ΑΛΛΟ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΕΝΩΜΕΝΗ.  ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. 

ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΕΠ΄ ΑΟΡΙΣΤΟ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ…

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ…

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ…

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ…

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ…

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ…

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΠΙΑ…

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ…

                                                ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ  ΛΑΜΙΑΣ
(ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΑΜΙΑΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΕΠΑΜ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΕΜ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ , ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ και ολοι οι αυτόνομοι ενεργοι πολίτες της Φθιώτιδας)           

2 σχόλια:

 1. Πώς έφτασε έως εδώ ένας κόσμος

  Δεν υπάρχει κανείς σήμερα να μη προβληματίζεται πως έφτασε έως εδώ ένας κόσμος που απομακρύνθηκε απ΄ το Θεό. Από την εποχή της γαλλικής επανάστασης ακόμα κηρύχθηκε παντού ο αθεϊσμός. Πρώτη φορά κοινωνικά σύνολα δήλωναν ότι δεν επιθυμούν να είναι θεμέλιο της ζωής τους ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, αλλά ο άνθρωπος. Υποκατέστησαν τον Θεάνθρωπο με τον άνθρωπο.

  Έβγαλαν τον Θεάνθρωπο από τον άνθρωπο, αλλά η θέση δεν έμεινε κενή. Τη θέση του Θεανθρώπου την κατέλαβε ο υπάνθρωπος. Αυτό σημαίνουν τα λόγια, και μετά ανόμων ελογίσθη (και με τους ανόμους συγκαταλέχθηκεκ).

  Με αυτά τα τρία βήματα, τους τρεις τρόπους , ο αθεϊσμός και το όργανό του ο διαφωτισμός οδήγησε τον κόσμο εδώ που τον οδήγησε, στον υπάνθρωπο:

  Πρώτο βήμα: Ο άνθρωπος υποκατέστησε το Θεό. Θεμέλιο του ανθρώπου δεν είναι ο Ιησούς Χριστός, αλλά ο άνθρωπος.
  Δεύτερο βήμα: Οι οργανώσεις και το κράτος υποκατέστησαν τον άνθρωπο ο οποίος υποβαθμίστηκε. Ο γέρος εξευτελίστηκε. Ο ενήλικος στην οικογένεια παραγκωνίστηκε. Η ιδέα ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε αν δεν ανήκεις σε κάποια ομάδα επικράτησε. Ο κόσμος πίστεψε στην ουτοπία του κράτους με ανθρώπινο πρόσωπο.
  Τρίτο βήμα: Ο κομματισμός διέλυσε τις οργανώσεις και το κράτος. Την οργάνωση την υποκατέστησε ο υπάνθρωπος!

  Πώς θα σταματήσουμε αυτήν την καταστροφική πορεία και θα επιστρέψουμε στο μόνο θεμέλιο που υπάρχει στον Ιησού Χριστό; Η καταστροφική πορεία βρίσκεται στο τέλος της. Δείτε πως όλος ο κόσμος που βιώνει την απόγνωση που έφερε στη ζωή του ο υπάνθρωπος, πώς όλος ο κόσμος αναζητάει την ενότητα!

  Τις ενώσεις τις δημιουργεί το ωραίο, λέει ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης. Δεν είναι ωραίο, που απομάκρυναν τον άνθρωπο απ΄ το Θεό. Δεν είναι ωραίο που υποβάθμισαν τις ανθρώπινες αξίες και τον άνθρωπο ως πρόσωπο και τον υποκατέστησαν από τις οργανώσεις και το κράτος. Δεν είναι ωραίο που ο κομματισμός διέλυσε την ενότητα παντού, ακόμα και στην Παιδεία, ακόμα και στην οικογένεια και στην κοινωνία.

  Αν δεν αναζητήσουμε το ωραίο εκεί όπου υπάρχει στον Ιησού Χριστό και στην Εκκλησία Του, δεν θα βρούμε τις αληθινές ενώσεις που έχουμε ανάγκη. Απλώς θα τις υποκαταστήσουμε με ψευδο-ενώσεις, όπως γινόταν μέχρι τώρα και οδηγηθήκαμε στο αδιέξοδο, που σχεδιάστηκε για να πλήξει την Ορθοδοξία, με όπλο την οικονομική τρομοκρατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Η κοινωνία επιστρέφει στην εξουσία τον κοινωνικό αποκλεισμό!"

  ΑπάντησηΔιαγραφή