19 Φεβρουαρίου 2011

Όχι στις αυξήσεις των εισιτηρίων στο Αστικό ΚΤΕΛ

Από τον προηγούμενο μήνα η «κυβέρνηση» Παπανδρέου, που έχει κάνει τη Βουλή υπάλληλο - πρωτοκολλητή των αποφάσεων της Τρόικας και εκδοτήριο απαλλαγής ευθυνών για τους χορούς των δισεκατομμυρίων σε βάρος του ελληνικού λαού, επέβαλλε αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών ΚΤΕΛ. Παράλληλα, κατάργησε τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμΕΑ και με τον τελευταίο νόμο Ρέππα ποινικοποιεί την άρνηση πληρωμής από τους πολίτες, ενώ οι ίδιοι βουλευτές έχουν προκλητικά ψηφίσει για τον εαυτό τους να κυκλοφορούν ατελώς με όλα τα μέσα συγκοινωνιών!
Την ίδια στιγμή οι μισθοί και συντάξεις έχουν μειωθεί δραματικά με την εφαρμογή του μνημονίου, ενώ το κόστος ζωής και η ανεργία εκτινάσσονται στα ύψη.
Το πρόβλημα της αύξησης στα εισιτήρια αφορά όλη την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που στην περίοδο της κρίσης πλήττονται περισσότερο, όπως τα ΑμΕΑ, οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα, οι άνεργοι, οι μαθητές, φοιτητές, οι μικροσυνταξιούχοι, οι ηλικιωμένοι, οι πολύτεκνοι.
Σύμφωνα με τον Καλλικράτη (άρθρο 94) οι δήμοι είναι πλέον υπεύθυνοι για τον καθορισμό της τιμής των εισιτηρίων του αστικού ΚΤΕΛ.
Τη Δευτέρα 21/2 στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας θα συζητηθεί το αίτημα του αστικού ΚΤΕΛ Λαμίας ΑΕ για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.
Να σημειωθεί ότι η ΑΕ Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας προχώρησε από τον προηγούμενο μήνα στις αυξήσεις χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου! Έκοψε επίσης τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμΕΑ, τη στιγμή που έχει το δικαίωμα να δίνει κάρτες δωρεάν μετακίνησης σε συγκεκριμένες ομάδες για κοινωνικούς λόγους!
• Δε θα ανεχτούμε το χαράτσι της κυβέρνησης - Δήμου - ΚΤΕΛ ΑΕ

• Να καταψηφιστούν οι αυξήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

• Φθηνό εισιτήριο για όλους τους δημότες

• Δωρεάν μετακίνηση για ευπαθείς ομάδες

• Δημόσια ποιοτική συγκοινωνία σε όλο το νέο Δήμο Λαμίας
Όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 21/2, για να απαιτήσουμε τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων!
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.