16 Οκτωβρίου 2018

Εκδήλωση για την επέτειο απελευθέρωσης της Λαμίας






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδήλωση για την επέτειο απελευθέρωσης της Λαμίας
74 χρόνια μετά, ιστορικό μας χρέος είναι να κρατήσουμε τη δημοκρατία ζωντανή. Είναι ιστορική αναγκαιότητα να ηττηθεί ο φασισμός σε όλα τα μέτωπα.
Η πόλη μας,  γενέτειρα του Άρη Βελουχιώτη  και εκατοντάδων ανώνυμων αγωνιστών  αξιώθηκε να γίνει το κέντρο της ένοπλης Αντίστασης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Στις 18 Οκτωβρίου 1944 οι μαχητές του ΕΛΑΣ και ο πρωτοκαπετάνιος τους Άρης Βελουχιώτης απελευθερώνουν τη Λαμία από τα στρατεύματα της ναζιστικής κατοχής.
                74 χρόνια μετά, ο λαός μας βρίσκεται στη δίνη της βάρβαρης λιτότητας, της άγριας φορολογίας, της ανεργίας και της φτώχειας που καθηλώνουν την καθημερινότητα των λαϊκών νοικοκυριών και εξαθλιώνουν ολοένα και ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας μας.  Το τέρας του ναζισμού και του φασισμού με τη μορφή της Χρυσής Αυγής,  των υμνητών των προδοτικών ταγμάτων ασφαλείας και των κάθε μορφής ακροδεξιών και εθνικιστικών μορφωμάτων εμφανίζεται απειλητικό, ενώ η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Ως Δημοτική κίνηση «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» θεωρούμε ότι ο ύψιστος φόρος τιμής στους αντιστασιακούς απελευθερωτές της πόλης μας και στο άξιο τέκνο της Άρη Βελουχιώτη είναι η συμμετοχή μας στους αγώνες του σήμερα και του αύριο για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, Λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη, ακολουθώντας το δρόμο που εκείνοι χάραξαν.
            Καλούμε τους συμπολίτες μας σε μια λιτή εκδήλωση μνήμης και τιμής στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, επώνυμους και ανώνυμους, που συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Λαμίας, την Πέμπτη  18 Οκτωβρίου στις 12.30 μμ στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.