5 Δεκεμβρίου 2016

Για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου



    



 Στις 6 Δεκέμβρη 2016 κλείνουν 8 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια.
     8 χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που ο δολοφόνος ειδικός φρουρός Ε. Κορκονέας πυροβόλησε εν ψυχρώ και αφαίρεσε τη ζωή και το χαμόγελο από τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Μια δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα και οδήγησε σε μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές εκρήξεις.
     Η μέρα αυτή  είναι ημέρα αντίστασης και πάλης. Η επίθεση που δέχεται ο λαός μας και ιδιαίτερα η νεολαία γίνεται όλο και πιο βάρβαρη: ανεργία, μισθοί εξαθλίωσης, ανασφάλιστη εργασία, μετανάστευση, βίαιη καταστολή κινητοποιήσεων, μνημονιακή λαίλαπα.
« Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες»
      Το σύνθημα εκείνων των ημερών συμπύκνωσε με τον καλύτερο τρόπο την επίθεση του συστήματος στην κοινωνία. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 δεν τελείωσε τότε. ξαναπιάνουμε το νήμα αυτής της εξέγερσης και συνεχίζουμε μαζικά, ενωτικά, δυναμικά την πάλη μας, ενάντια σε όλα εκείνα που μας κλέβουν τα όνειρα και τη ζωή.
     Αυτές οι μέρες του Δεκέμβρη είναι ένα σημείο αναφοράς, ένα από τα σημάδια που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα για πάντα στη μνήμη του λαού. Θα σηματοδοτούν τη φλόγα του αγώνα και θα μας ωθούν να παλεύουμε και να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο, μια καλύτερη κοινωνία.
Η  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ αποτίει φόρο τιμής στον Αλέξη Γρηγορόπουλο και συμμετέχει στη συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 στις 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.