16 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!

Η Δημοτική κίνηση Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία στηρίζει και συμμετέχει στην Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική εκδήλωση για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χρυσής Αυγής, την Κυριακή 18 Σεμπτεμβρίου στις 7.30μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.
Τρία χρόνια συμπληρώνονται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου από την ημέρα που ο αντιφασίστας μουσικός έπεφτε νεκρός απ’ το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Στο κέντρο του Κερατσινίου, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να «τιμωρήσουν» τον Παύλο για την αντιφασιστική του δράση.
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια μέχρι να αρχίσει η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, τον Απρίλιο του 2015. Με καθυστερήσεις όμως και διαδικαστικές προφάσεις το 18μηνο της προφυλάκισης Ρουπακιά ροκανίστηκε κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος τον Μάρτιο του 2016.
Τρία χρόνια μετά ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα κυκλοφορεί ελεύθερος και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τα έδρανα της Βουλής ξερνούν δηλητήριο. Φυσικά το σύστημα έχει αποφασίσει ότι τους χρειάζεται, είναι η χρυσή του εφεδρεία για τη βάναυση επίθεση που έχει εξαπολύσει ενάντια στο λαό και τα δικαιώματά του.  Η Χρυσή Αυγή και  άλλα φασιστικά μορφώματα εκμεταλλεύονται την απογοήτευση που έχει επικρατήσει στο λαό και προχωρούν στην αντιλαϊκή επίθεση. Το χτύπημα των λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, που με αγώνες κατακτήθηκαν, ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής, τα εκατομμύρια των ανέργων και οι χιλιάδες εξαθλιωμένοι και κατατρεγμένοι πρόσφυγες είναι η απάντηση του συστήματος στην κρίση.
Η μάχη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό είναι μια μάχη που δίνεται καθημερινά στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στους δρόμους, σε όλα τα μήκη και πλάτη της κοινωνικής μας ζωής.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στη εξαθλίωση του λαού μας, ενάντια στη φτώχια και τον ξεριζωμό που οι αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων επιβάλλουν.
Συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στα κηρύγματα μίσους, ξενοφοβίας, ρατσισμού.
Ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους φτωχούς και κατατρεγμένους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες.
Παλεύουμε για ανοιχτές πόλεις, ανοιχτά σύνορα, για ελεύθερη μετακίνηση όλων των ανθρώπων.
Παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για το δικαίωμα στη δουλειά, την Υγεία, την Παιδεία για όλο το λαό και για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.
Με αγώνες αντιστεκόμαστε στο φασισμό, στον πόλεμο, στην ανεργία, στην φτώχια και στην εξαθλίωση.
Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!
ΟΛΟΙ ΤΗΝ  ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στις 7.30μμ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.