8 Αυγούστου 2015

Ερώτηση σχετικά με τη μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Λαμίας



Λαμία, 5 Αυγούστου 2015
Ερώτηση

Προς τον κ. Δήμαρχο Λαμιέων

Θέμα: Σχετικά με τη μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Λαμίας

   Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία στις 16 Μαρτίου 2015 είχε καταθέσει ερώτηση προς τον κ. Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με τη μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Λαμίας. Είχαν προηγηθεί η επιτόπια επίσκεψή μας στο χώρο του Σχολείου, δελτίο τύπου στα ΜΜΕ και η συνάντησή μας με τον Διευθυντή της Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Φθιώτιδας κ. Πιλιτζίδη, όπου αναδείξαμε τα προβλήματα του συγκεκριμένου ΕΕΕΕΚ και την αναγκαιότητα μεταστέγασής του.
  Στην ερώτησή μας εκείνη, την οποία επίσης σας επανακαταθέτουμε, είχαμε υποβάλλει συγκεκριμένα ερωτήματα για την αναγκαιότητα μεταστέγασης του ΕΕΕΕΚ, τα οποία ισχύουν μέχρι σήμερα. Η απάντηση που τότε μας έδωσε ο κ. Δήμαρχος, ήταν ότι θα συγκροτηθεί μια επιτροπή, με υπεύθυνη την Αντιδήμαρχο κα Αργύρη, για να προχωρήσει τις διαδικασίες για την προώθηση του θέματος. Η μοναδική δραστηριότητα της επιτροπής αυτής, ήταν μία επίσκεψη, το πρώτο διάστημα, στον Διευθυντή Β/θμιας και έκτοτε δεν λειτούργησε, όχι πάντως με δική μας ευθύνη.
   Τα προβλήματα που είχαν αναφερθεί τότε υφίστανται πιο οξυμένα σήμερα και δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν μπορούν και τη νέα σχολική χρονιά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερς που στάζουν, χωρίς θέρμανση και με όλα τα υπόλοιπα γνωστά προβλήματα υποδομής.
Δεν πρέπει να συνεχίσουν και είναι επικίνδυνο να βρίσκονται σε χώρο αρκετά μακριά από το Νοσοκομείο.
   Να επισημάνουμε ότι για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που θα έχει ως συνέπεια τη σωματική ακεραιότητα και υγεία των μαθητών, εξ αιτίας της συνέχισης της παραμονής τους στον χώρο αυτό, η ευθύνη θα βαραίνει και τον Δήμο, δεδομένου ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου αλλά και οι άλλοι αρμόδιοι φορείς ( Δ/νση του Σχολείου, Δ/νση Β/θμιας) έγκαιρα με έγγραφά τους είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους που υπάρχουν.

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάται ο κ. Δήμαρχος:
1.      Ποιες ήταν οι συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η Δημοτική Αρχή, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαρτίου μέχρι σήμερα, για τη μεταστέγαση του Σχολείου και ποια τα αποτελέσματά τους;
2.      Ποιες ενέργειες προτίθεται να κάνει στο αμεσότατο διάστημα, ώστε να γίνει εφικτή η μεταστέγαση του Σχολείου τη νέα Σχολική Χρονιά;
3.      Θα φέρει το θέμα ολοκληρωμένα στο  Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου με στόχο την άμεση εξεύρεση λύσης;

 

Οι ερωτώσες δημοτικοί σύμβουλοι
Μαρία Αντωνίου-Σιούτα

Κατερίνα Αντωνίου




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.