20 Απριλίου 2015

Ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής


Ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής

Ξεκινάει τη Δευτέρα 20 Απριλίου η δίκη της Χρυσής Αυγής, ένα γεγονός που έχει στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στη χώρα μας, καθώς για πρώτη φορά μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο εκπρόσωποι στο κοινοβούλιο βρίσκονται κατηγορούμενοι για δράση εγκληματικής οργάνωσης.


Τα εκατοντάδες θύματα της εγκληματικής δραστηριότητας των ταγμάτων ασφαλείας της Χρυσής Αυγής, νεκροί και τραυματίες, Έλληνες και μετανάστες, ζητούν δικαιοσύνη και δικαίωση.


Ωστόσο, καμία επίσημη ή ανεπίσημη καταδίκη, είτε από τη δικαιοσύνη είτε στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, δεν θα είναι ολοκληρωμένη όσο υπάρχει και διαιωνίζεται ο ακροδεξιός λαϊκισμός που περιθάλπει και υποδαυλίζει ρατσιστικές συμπεριφορές και δεν καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα και κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα που αποτελεί πυρήνα της ναζιστικής ιδεολογίας.


Η μάχη ενάντια στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής δεν τελειώνει στο δικαστήριο. Είναι μια μάχη που δίνεται καθημερινά στους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία, τους δρόμους, σε όλα τα μήκη και πλάτη της κοινωνικής ζωής. Μοναδική αναγκαία και ικανή συνθήκη για τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα εξοστρακίσουν οριστικά το φασισμό είναι η ενεργοποίηση και συστράτευση όλων των πολιτών σε εκδηλώσεις αντιρατσιστικού περιεχομένου, δράσεις αντιφασιστικής ενημέρωσης, ενίσχυση της ιστορικής μνήμης, της κοινωνικής ισότητας και ισονομίας, του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή.


Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία έχει πρωτοστατήσει στο αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων και θα συνεχίσει να μάχεται ενάντια σε οτιδήποτε απειλεί τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.


Λαμία, 19-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.