26 Σεπτεμβρίου 2014

Προτάσεις της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για ρομά, ερωτηματολόγιο Φούχτελ και επανέλεγχο συμβάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας (video)

 Να πάρει επίσημα θέση και να μην απαντήσει ο Δήμος Λαμίας στο  κατάπτυστο ερωτηματολόγιο του κ. Φούχτελ για την περουσιακή κατάσταση στο Δήμο και να μην δεχτεί τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων που με πρόσχημα την αξιολόγηση έχει στόχο τις διαθεσιμότητες-απολύσεις  ζήτησε με ψήφισμα που κατέθεσε  προ ημερήσιας διάταξης η επικεφαλής του συνδυασμού ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ Μαρία Αντωνίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25/09 /2014. Οι προτάσεις της κ. Αντωνίου έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από το σώμα. Επίσης, η εκπρόσωπος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ κατέθεσε ερώτηση για τους απλήρωτους από τον περασμένο Ιούνιο  εργαζόμενους στην ΙΔ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ζητώντας την παρέμβαση του
Δήμου. 



Για το θέμα των  άθλιων συνθηκών διαβίωσης των ρομά  που εκδιώχτηκαν στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης η εκπρόσωπος της Παρέμβασης Μαρία Αντωνίου ζήτησε άμεσα μέτρα για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προτείνοντας διασπορά των ρομά μέσα σε κατοικημένες περιοχές  για μόνιμη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα.και όχι δημιουργία γκέτο.   Ζήτησε ακόμα άμεσες πρωτοβουλίες από την πλευρά του Δήμου για  να εμβολιαστούν και να πάνε τα παιδιά σχολείο και αναρωτήθηκε τι απέγιναν   τα κονδύλια εκπαίδευσης για τους ρομά που πήρε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. 

«Δεν μπορεί να πηγαίνει ο Δήμαρχος σε μια γειτονιά, μια συνοικία συμπολιτών μας, με τη συνοδεία Αστυνομίας»,  συνέχισε η κ Αντωνίου απευθυνόμενη στον Δήμαρχο Λαμίας Νίκο Σταυρογιάννη ενώ απευθυνόμενη προς τον πρώην Δήμαρχο Λαμίας Γ. Κοτρωνιά δήλωσε πως αν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ακουστούν ξανά ρατσιστικές εκφράσεις του τύπου «Ρομά και καθαριότητα δεν πάνε μαζί» η  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θα αποχωρήσει.

 http://altpressfthiotida.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.