* Ποιο το διακύβευμα από τις επικείμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση;
Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι πολιτικό. Με την έλευση του "Καλλικράτη" και των μνημονιακών πολιτικών, οι δήμοι χάνουν το 60% της χρηματοδότησής τους. Ουσιαστικά χάνουν τη φωνή τους και γίνονται εκτελεστικά όργανα της κεντρικής εξουσίας. Όπως οι κρατικές δομές κατέρρευσαν τα προηγούμενα χρόνια, έτσι το επόμενο διάστημα οι κοινωνικές δομές του δήμου θα κλυδωνιστούν και η κοινωνική συνοχή θα δοκιμαστεί. Απαιτείται συλλογικός αγώνας και μια δημοτική αρχή διεκδικητική προς την εξουσία και αλληλέγγυα προς την κοινωνία, που θα αφουγκράζεται τη φωνή των πολιτών και θα είναι αρωγός στους δίκαιους αγώνες τους. Καλούμε όλους τους πολίτες σε συστράτευση για την ανατροπή της κατάστασης -γιατί το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών είναι το μέλλον των παιδιών μας.

* Έχετε απέναντί σας έναν δήμαρχο που εκλέγεται επί 16 χρόνια, αλλά και άλλους που εμφανίζονται με αντιμνημονιακό πρόσημο. Πώς αντιμετωπίζει η παράταξη της οποίας ηγείστε τα δεδομένα αυτά;
Ο νυν δήμαρχος κ. Κοτρωνιάς, στηριζόμενος από την κυβερνητική παράταξη, όχι μόνο εφάρμοσε όλες τις μνημονιακές επιταγές χωρίς καμιά αντίσταση, αλλά χρησιμοποιεί την τραγική κατάσταση του εργασιακού σκηνικού για την πρόσληψη στον δήμο «των δικών μας παιδιών» με διαδικασίες που βαπτίζει «τύπου ΑΣΕΠ». Από τους έτερους συνδιεκδικητές του δήμου, ο κ. Σταυρογιάννης, πρόσφατα αντιμνημονιακός κι αυτός, υπήρξε δημοτικός σύμβουλος του πρώτου και βουλευτής της Ν.Δ. επί σειρά ετών.
Οι ίδιοι άνθρωποι που, είτε από τον δημαρχιακό είτε από τον βουλευτικό θώκο, υπηρέτησαν ως εντολοδόχοι των κεντρικών καταστροφικών πολιτικών δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν. Αντιμνημονιακοί δεν είναι όσοι έτσι δηλώνουν, αλλά όσοι ενεργά πολεμούν τη μνημονιακή πολιτική μέσα από κινηματικές δράσεις και ουσιαστικές αντιπροτάσεις με φιλολαϊκό χαρακτήρα. Η Παρέμβαση Πολιτών δεν έχει μαύρες σελίδες πολιτικής ιστορίας. Γίναμε γνωστοί στην τοπική κοινωνία από κινηματικές δράσεις και οι δημότες της Λαμίας μάς γνωρίζουν, μας εμπιστεύονται και θα συστρατευτούν στο πλευρό μας.