27 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου



Αντιπροσωπεία της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Μαρία Αντωνίου-Σιούτα πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επίσκεψη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
   Ο διάλογος που ακολούθησε, τόσο με τον Διευθυντή της Τ.Υ. κ. Δημήτρη Τσώνη όσο και με τους εργαζόμενους της Τ.Υ. ήταν πλούσιος και εποικοδομητικός. Τα θέματα που συζητήθηκαν περιστράφηκαν γύρω από την πορεία των τεχνικών έργων που υλοποιούνται, τη λειτουργία ΧΥΤΑ κλπ.
   Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στα μεγάλα και επιτακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο εργασιακό τους περιβάλλον και αφορούν τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, την γκρίζα ζώνη κατανομής αρμοδιοτήτων στα επιμέρους τμήματα στα οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν ξεκάθαρα αντικείμενα, την υποχρηματοδότηση, τη μείωση δαπανών, τη μη πληρωμή υπερωριών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι η εύρυθμη λειτουργία της Τ.Υ. τις περισσότερες φορές οφείλεται στον «πατριωτισμό» των υπαλλήλων.
   Η επί σειρά ετών Δημοτική Αρχή, πιστή στην άκριτη εφαρμογή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών, έχει βαρύτατη ευθύνη για τη συσσώρευση πλήθους προβλημάτων χωρίς καμία διάθεση ή προσπάθεια για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την εύρυθμη λειτουργία της Τ.Υ.
   Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία αφού έλαβε γνώση της κατάστασης και ευχαρίστησε για την ενημέρωση, επιδιώκει τη συνεργασία με τους εργαζόμενους  και δεσμεύεται ότι θα είναι στο πλευρό τους, συμπαραστάτης και αρωγός στους δίκαιους αγώνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.