12 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση Συμπαράστασης στην Πρόεδρο του Ομίλου Φίλων του Δάσους

Η  Δημοτική μας Κίνηση, αγωνίζεται από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της για την προστασία της Οίτης και του Εθνικού Δρυμού της από τις παράνομες μεταλλευτικές δραστηριότητες.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Πρόεδρο του Δ.Σ.  του Ομίλου Φίλων του Δάσους κ. Πόλυ Ράγκου, η οποία θα δικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας μετά από μήνυση της εταιρείας ΕΛΜΙΝ, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.

            Η μήνυση, όπως πληροφορηθήκαμε, έγινε εξ αιτίας συνέντευξης της Προέδρου, στην οποία ανέφερε, ότι το μεταλλείο βωξίτη στη θέση «Κοκκινόβραχος» Μεξιατών, που βρίσκεται εντός της ζώνης του Εθνικού Δρυμού, λειτουργεί παράνομα χωρίς άδεια έγκρισης επέμβασης από τη Διεύθυνση Δασών του Νομού Φθιώτιδας, πράγμα που γνωρίζουμε πως ισχύει.

            Ευελπιστούμε ότι για μια ακόμη φορά η Δικαιοσύνη, στο πρόσωπο της Προέδρου του ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ, θα δικαιώσει κάθε πολίτη που δραστηριοποιείται εθελοντικά και αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος και της φυσικής κληρονομιάς στην περιοχή του Δήμου μας, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία που αφορά τους Εθνικούς Δρυμούς.

        Ευελπιστούμε ότι στο πρόσωπο της κας Ράγκου θα δικαιωθούν όλοι εκείνοι που ανιδιοτελώς αγωνίζονται ώστε ο Εθνικός Δρυμός της Οίτης να μην καταστραφεί στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων και οι επόμενες γενιές να τον κληρονομήσουν ως ένα αναλλοίωτο κομμάτι του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.