30 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου για την Έκθεση Βαρλάμη


Δελτίο Τύπου
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

 Για την έκθεση Βαρλάμη
  
Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες απίστευτων γεγονότων όσον αφορά την Έκθεση ζωγραφικής «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», με μηνύσεις, κατηγορίες εκατέρωθεν, λουκέτα, μα πάνω απ’ όλα μια μεγάλη απορία και έλλειψη επίσημης ενημέρωσης για τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους συμβαίνουν όλα αυτά. Σε μια έκθεση που υποτίθενται θα τιμούσε το μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και θα αναδείκνυε πολιτιστικά την πόλη της Λαμίας.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η παρούσα Δημοτική Αρχή εμφανίζεται να λειτουργεί με προχειρότητα που δεν αρμόζει σε παράταξη που κυβερνά εδώ και 14 χρόνια την πόλη, όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή έχει οδηγήσει την πόλη σε πολιτιστικό μαρασμό με την χρόνια υποβάθμιση και παραμέληση του πολιτισμού. Τα παραδείγματα στα οποία η δημοτική αρχή φάνηκε ανίκανη να διαχειριστεί θέματα πολιτισμού στην πόλη μας με δημιουργικότητα και ουσία είναι πολλά: Μουσείο Θερμοπυλών, Λαογραφικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Εικαστικά Εργαστήρια, Θέατρο και Ερασιτεχνικές Σκηνές.

Η Δημοτική μας Κίνηση ζητά να συγκληθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου  ο Δήμαρχος  αλλά και η άλλη εμπλεκόμενη πλευρά να δώσουν σαφείς εξηγήσεις  για τους χειρισμούς τους στο συγκεκριμένο θέμα προς τους πολίτες και τις Δημοτικές παρατάξεις της πόλης.

Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή για τη χρηματοδότηση της εν λόγω έκθεσης, για να γνωρίζουν οι δημότες της πόλης μας αν τα χρήματα τους πιάνουν τόπο, ειδικά σε μια χρονική περίοδο που όλος ο λαός μας δοκιμάζεται σκληρά από τη λιτότητα, τη φτώχεια και την ανέχεια των πολιτικών των Μνημονίων και βέβαια να δοθεί εάν είναι δυνατόν μια λύση με γνώμονα πάντα  το σεβασμό στην ιστορία της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.