30 Οκτωβρίου 2011

Λαμία 28 Οκτώβρη 2011. Η σπίθα που θα φέρει τη μεγάλη φωτιά άναψε. Η νεολαία της Λαμίας στην πρώτη γραμμή

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συμπολίτες μας, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, μαθητές, φοιτητές, αγανακτισμένους πολίτες που διαδήλωσαν σήμερα μαχητικά εναντίον της νέας Κατοχής της Τρόικας, του Μνημονίου και της κυβέρνησης Παπανδρέου, βροντοφωνάζοντας το νέο μεγάλο «ΟΧΙ» του σήμερα.
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες μαθητές δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων που με την αυθόρμητη ή συντονισμένη ενεργητική αποστροφή τους προς τους «επισήμους» τίμησαν τους αγώνες των προγόνων τους για ελευθερία, εθνική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία δείχνοντας έτοιμοι να αγωνιστούν για τα ίδια ιδανικά ενάντια σε όσους αμαυρώνουν τη σημερινή επέτειο με τη δουλοπρεπή πολιτική τους και οδήγησαν τη χώρα στη νέα Κατοχή και τη χρεοκοπία.
Ο εκπρόσωπος της κατοχικής κυβέρνησης και οι «επίσημοι άρχοντες» του τόπου μας στάθηκαν για άλλη μια φορά μακριά και απέναντι από τις διαθέσεις και τις ανάγκες του λαού τρέχοντας να κρυφτούν με το τέλος της παρέλασης με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων που απώθησαν βίαια τους διαδηλωτές για να μην ξεκινήσουν την πορεία ενώπιόν τους.
Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία θα συνεχίσει τον αγώνα για τη δημιουργία του αναγκαίου κοινωνικού παλλαϊκού μετώπου στην περιοχή μας που θα συμβάλλει στην ανατροπή της νέας αυτής Κατοχής, αλλά και τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία, που ήδη δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση, την ανεργία, την ανέχεια και τη φτώχεια.
Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει κανείς σήμερα τον αγώνα των προγόνων μας ενάντια στους εισβολείς κατακτητές του 1940 είναι να συμμετέχει και να οργανώσει τους αγώνες του σήμερα και του αύριο για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη, ενάντια στους καινούργιους κατακτητές της χώρας μας και τους ντόπιους υποστηρικτές τους.
Όχι στη νέα Κατοχή
Αντίσταση - Εξέγερση - Ανατροπή!

Ένα μικρό χρονικό των γεγονότων της 28ης Οκτώβρη 2011 στη Λαμία.

Είχαμε οργανώσει συγκέντρωση μέσα από την "Παρέμβαση Πολιτών " χωρίς δημοσιοποίηση. Επίσης απόφαση πήραν και οι αγανακτισμένοι, ενώ και μαθητές δημοσίευσαν ομάδα στο fb που καλούσαν για διαμαρτυρία.
Το πρωί της 28ης, έγινε κράξιμο των επισήμων κατά την κατάθεση στεφάνων στην πλ. Πάρκου από καμιά 30ρια άτομα (αγανακτισμένοι, μέλη Παρέμβασης, μαθητές) που στη συνέχεια ενώθηκαν με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους (καμια 70ρια της Παρέμβασης και κάποιοι πρωτοεμφανιζόμενοι πολίτες) στην πλ Ελευθερίας απέναντι από εξέδρα επισήμων.
Μαθητές που συμμετείχαν μαζί μας μοίρασαν σχετικό τρικάκι της Παρέμβασης στους μαθητές που περίμεναν για την παρέλαση και τους καλούσαν να αποστραφούν τους επισήμους. Αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις μας είχαν περιορισμένους με σχοινιά αρκετά πίσω, αλλά όταν εμφανίστηκαν οι επίσημοι (πολλοί λιγότεροι από άλλες φορές - κανένας πασόκος βουλευτής) κάναμε ένα ντου και πήραμε περισσότερο χώρο. Υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη της παρέλασης λόγω συνενοήσεων περιφ/ρχη-αστυνομίας μέσα στην περιφέρεια για την ασφάλεια των επισήμων. Το συνεχές κράξιμο είχε την υποστήριξη του γύρω κόσμου, αντικείμενα δεν ρίχτηκαν. Εντυπωσιακή ήταν η αυθόρμητη (μεμονωμένοι μαθητές ακόμη και δημοτικών) ή και συντονισμένη (ολόκληρα γυμνάσια-λύκεια) στροφή της κεφαλής αντίθετα προς τους επισήμους, γεγονός που ενθουσίασε ιδιαίτερα τον κόσμο. Περίπου 60-70% των μαθητών αντέδρασε με αυτό τον τρόπο και μόλις ~ 10% στράφηκε προς τους επισήμους. Πολλοί μαθητές ενός λυκείου φώναξαν δυνατά προς τους επισήμους "ντροπή σας"! Με το τέλος της παρέλασης καναμε νέο ντου για να ξεκινήσουμε πορεία, αλλά αρχικά μας απωθήσαν οι αστυνομικοί για να φυγαδεύσουν από το πίσω μέρος και τον τελευταίο επίσημο. Καλέσαμε από την ντουντούκα τον κόσμο σε πορεία που ξεκίνησε αμέσως μέσα σε επευφημίες του πλήθους και με μαζική συμμετοχή 150 ατόμων. Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν: "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη", "Ο λαός απαιτεί έξω οι τροϊκανοί", "Προδότες, ραγιάδες, γερμανοτσολιάδες", "Δε σας θέλει ο λαός, το μνημόνιο και μπρος", "Όχι στη νέα κατοχή, μέτωπο λαού για την ανατροπή".
Πρωτόγνωρο για τη Λαμία, όπως και σε όλη τη χώρα, με δεδομένο ότι η πρώτη παρόμοια εκδήλωση διαμαρτυρίας σε παρέλαση στη Λαμία έγινε μόλις φέτος στις 25 Μάρτη (από την Παρέμβαση Πολιτών)!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.