28 Μαΐου 2011

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Την Τετάρτη 25 Μαΐου, στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Λαμίας, η δημοτική κίνηση Παρέμβαση Πολιτών διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την προβολή του ντοκιμαντέρ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ.


Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο υπεύθυνος για την επιστημονική επιμέλεια του ντοκιμαντέρ, Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Λεωνίδας Βατικιώτης. Την εκδήλωση άνοιξε, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος, κ. Βασίλης Κυριακάκης παρουσιάζοντας το πολιτικό πλαίσιο και σκεπτικό που οδήγησαν την δημοτική κίνηση στην διοργάνωση της προβολής.
Στόχος της δημοτικής κίνησης ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και η αναζήτηση εναλλακτικών προτάσεων απέναντι στον παρουσιαζόμενο ως μονόδρομο του μνημονίου. Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ και στην συνέχεια ο Λεωνίδας Βατικιώτης προχώρησε σε λεπτομερή ανάλυση όλων των στοιχείων που παρουσιάστηκαν, με κεντρικό άξονα τον προσδιορισμό του απεχθούς χρέους για την χώρα μας και της άρνησης πληρωμής του.
Μετά ο λόγος πέρασε στο ακροατήριο. Παράλληλα με τις ερωτήσεις γύρω από οικονομικά ζητήματα προς τον κ. Βατικιώτη αξιοσημείωτες ήταν οι τοποθετήσεις όλων των ομιλούντων για την συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου που θα αντιταχθεί στην λαίλαπα του μνημονίου. Η εκδήλωση έκλεισε με την συλλογή υπογραφών από το σύνολο των παρευρισκομένων υπέρ της δημιουργίας της επιτροπής λογιστικού ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.