13 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Την στιγμή που το σύνολο της κοινωνίας αντιδρά στην προκλητική παραχώρηση των εθνικών δρόμων σε ιδιωτικές εταιρείες, την στιγμή που το κίνημα πολιτών ενάντια στα διόδια γιγαντώνεται, ο Υπουργός Υποδομών και Δημοσίων Έργων κ. Ρέππας κατάθεσε στη Βουλή προσθήκη στο νομοσχέδιο «Εξυγίανση, Αναδιάρθρωση και Ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής και άλλες διατάξεις», με την οποία η άρνηση πληρωμής διοδίων καθίσταται παράβαση του ΚΟΚ, συνιστά αποκλίνουσα συμπεριφορά που προκαλεί κωλυσιεργία, επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία αλλά και την ασφάλεια και λειτουργία της συγκοινωνιακής εγκατάστασης.
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση απέδειξε ότι βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την φωνή των πολιτών και είναι σε πλήρη συντονισμό με τα συμφέροντα των ιδιωτικών εταιρειών.
Η τροπολογία για να ισχύσει πρέπει να ψηφιστεί και να δημοσιοποιηθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας -όλων των κομμάτων- έχουν δηλώσει ότι οι κινήσεις πολιτών ενάντια στα διόδια έχουν δίκιο, καθώς οι συμβάσεις παραχώρησης δίνουν στους κατασκευαστές πολλαπλάσια από όσα έχουν δαπανήσει.
Τελείωσαν τα ψέματα.
Οι βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
  • Καλούμε όλους τους βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας να θυμηθούν ότι η εξουσία τους πηγάζει από τους πολίτες που τους εξέλεξαν.
  • Καλούμε όλους τους βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας να θυμηθούν ότι στο κοινοβούλιο είναι εκπρόσωποι μας και όχι εκπρόσωποι των ιδιωτικών εταιρειών.
  • Καλούμε όλους τους βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας να θυμηθούν ότι έδωσαν όρκο στο ελληνικό σύνταγμα, που ορίζει ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα μέσα στην πατρίδα τους.
Καλούμε όλους τους βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας να μην ψηφίσουν την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αυτή τροπολογία.
 Έκαναν το μεγάλο λάθος, όπως κάποιοι από αυτούς ομολόγησαν, να ψηφίσουν τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων, γιατί δεν γνώριζαν το τι θα επακολουθήσει. Τώρα που ξέρουν ας μη κάνουν ένα δεύτερο μεγαλύτερο.
Γιατί οι πολίτες δεύτερη φορά δεν συγχωρούν…
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας γιατί τίποτα δεν τελείωσε! Απεναντίας, η σκληρή μάχη τώρα αρχίζει.
Δηλώνουμε την απόφασή μας να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, από τη μαζική ειρηνική διαμαρτυρία ως την προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, μέχρι την οριστική κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεργολάβους.
Καλούμε τους πολίτες της Φθιώτιδας στο άνοιγμα όλων των σταθμών διοδίων του νομού μας την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου μέρα που θα έρθει στην βουλή προς ψήφιση η επίμαχη τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.