25 Μαρτίου 2012

Αστυνομοκρατία: Τώρα και στη Λαμία


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μια άνευ προηγουμένου αστυνομική επιχείρηση και στη Λαμία, όπως και σε όλες τις πόλεις προσπάθησε η κατοχική κυβέρνηση να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκράτησης των πολιτών για να περιορίσει το διογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας του λαού ενάντια στην πολιτική των μνημονίων και το νέο ζυγό της χώρας με αφορμή τη σημερινή επέτειο της 25ης Μάρτη. Μάταια όμως. Για μια ακόμη φορά ο λαός έδειξε την αντίθεσή του και τη θέλησή του να παλέψει για Ανεξαρτησία, Ελευθερία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Χειραφέτηση.  
Δεν έφτανε όμως η παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών στο κέντρο της πόλης μας, αλλά με πολιτική εντολή της κυβέρνησης-χούντας και της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης προχώρησαν σε τουλάχιστον 15 «προληπτικές προσαγωγές» εν όψει της διαδήλωσης του λαμιώτικου λαού στη σημερινή παρέλαση. Ο όρος «προληπτική προσαγωγή» άρχισε να χρησιμοποιείται ειρωνικά στους νομικούς κύκλους, μέχρι που καθιερώθηκε ως πάγια τακτική ενάντια σε διαδηλωτές σε μεγάλες πορείες της Αθήνας. Να όμως που ήρθαν και στην πόλη μας...
Χωρίς κανένα απολύτως λόγο οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου σε όσους ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πολιτικές μια δοτής κυβέρνησης, η οποία δεν έχει εκλεγεί από το λαό και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του, αλλά αυτά των διεθνών τραπεζιτών-τοκογλύφων
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έλεγχο σε πολλούς συμπολίτες μας, σε όσους αυτοί θεωρούσαν «ύποπτο» ή «επικίνδυνο».Δεν δίστασαν μάλιστα να προσάγουν και ανήλικους μαθητές λυκείου, οι οποίοι απλά περπατούσαν σε κεντρική πλατεία της πόλης μας.
Το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο (δικαίωμα του συνέρχεσθαι-αρ. 11 Ελληνικού Συντάγματος). Την καταστολή του δικαιώματος αυτού τη ζούμε χρόνια τώρα. Ακόμα περισσότερο έγινε προφανής στις μεγάλες διαδηλώσεις των τελευταίων δύο ετών (Μνημόνιο 1 και 2, Μεσοπρόθεσμο και σε πολλές άλλες περιπτώσεις). Φαίνεται όμως ότι οι πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης θέλουν να καταργήσουν εντελώς το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης, δίνοντας την ελευθερία και την πολιτκή κάλυψη στα αστυνομικά όργανα να λειτουργούν ασύδοτα και να τρομοκρατούν τους πολίτες και κυρίως τη νεολαία.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα άτομα που προσήχθησαν ήταν νεαρής ηλικίας (οι περισσότεροι κάτω των 20 ετών). Και δεν ήταν τυχαίο ότι οι προσαχθέντες κρατήθηκαν παράνομα στο αστυνομικό τμήμα πάνω από δύο ώρες και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά το τέλος της διαμαρτυρίας.
Οι χουντικού τύπου πρακτικές της κυβέρνησης δείχνουν μόνο το φόβο τους και ταυτόχρονα εξοργίζουν περισσότερο το λαό. Μόνο φυλακισμένοι πίσω από κάγκελα και διμοιρίες προσπαθούν να νιώθουν ήσυχοι οι θλιβεροί εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος της Τρόικας.
Καλούμε την τοπική μας κοινωνία να κατακεραυνώσει και να αντισταθεί στις πρακτικές αυτές. Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να καταπνίξουν τη λαϊκή οργή που καταδικάζει όσους στηρίζουν το σημερινό καθεστώς υποτέλειας.
Λαμία, 25-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.