Ποιοί είμαστε      Εδώ δεν αστράφτουν τα μεταξωτά φορέματα, οι γραβάτες και τα γυαλιστερά κοστούμια. 
Δεν θα βρεις παράγοντες της εξουσίας που λυμαίνονται τον τόπο. Δεν θα συναντήσεις πρόσωπα που θεωρούν το Δήμο τσιφλίκι τους και τον εαυτό τους αναντικατάστατο. Δεν θα ανακαλύψεις πολιτικάντηδες που διαφωνούν με τον συνδυασμό τους και μεταγράφονται σε έναν άλλο, χωρίς να αναλαμβάνουν την δική τους ευθύνη για την αποτυχία.  
        Όχι, δεν είμαστε αλλιώς πλασμένοι. Απλά είχαμε την ιδεολογία μας πάνω από τις καρέκλες των κέντρων εξουσίας και μείναμε μακριά απ΄ αυτές. Είχαμε το ηθικό υπόβαθρο να αντισταθούμε στις ανήθικες προτάσεις για συνεργασία με κύκλους της διαπλοκής και το διατηρούμε ακέραιο. Είχαμε την πολιτική παιδεία να διακρίνουμε τους λαοπλάνους από τους έντιμους , τους ιδεολόγους. Είχαμε και έχουμε το συμφέρον των πολλών πάνω από το δικό μας συμφέρον.
        Ήρθε όμως η στιγμή να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! Ο τόπος δεν αντέχει άλλα χαμένα χρόνια ! 
Ο λαός δεν αντέχει άλλους "σωτήρες" ! Αρκετά μας παίδεψαν τα αγαπημένα παιδιά των μεγάλων συμφερόντων ! Τώρα είναι η ώρα των ανθρώπων που πιστεύουν ότι οι πολίτες αποφασίζουν και οι αιρετοί υλοποιούν . Είναι η ώρα των ενεργών πολιτών που μέσα από τα κινήματα αντιστάθηκαν και αντιστέκονται ! Στα πρόσωπά μας θα αναγνωρίσετε πολίτες που αγωνίζονται ενάντια στα χαράτσια , στα διόδια, στην αποσύνδεση του ηλεκτρικού, στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στους μεσάζοντες, στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων , στις απολύσεις. Θα βρείτε ανθρώπους που πρωτοστατούν στις διαδηλώσεις , τις κινητοποιήσεις, στους αγώνες των εργαζομένων, στα συλλαλητήρια και στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και ενάντια στο φασισμό.
        Είμαστε διαφορετικοί όχι γιατί το λέμε αλλά επειδή το αποδείξαμε με τις πράξεις μας . Είμαστε διαφορετικοί και για ένα ακόμη λόγο . Δεν σου ζητάμε να εμπιστευτείς τη ζωή σου στα χέρια μας- δεν πιστεύουμε στους σωτήρες - ούτε να αναθέσεις σε μας τη διοίκηση του Δήμου για να κοιμάσαι ήσυχος. Σε καλούμε να συμμετέχεις , να διεκδικήσεις μαζί μας το δίκιο σου, να αγωνιστείς μαζί μας για κοινωνικές αλλαγές, να αποφασίσεις μαζί με όλους τους πολίτες για τις ζωές όλων μας !
        Στο δρόμο της πραγματικής Δημοκρατίας χρειαζόμαστε κι εσένα να πορευτούμε μαζί. Μόνο όσοι τον βαδίσουν μπορούν να ελπίζουν στην κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία όλων !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.