Βιογραφικά Υποψηφίων

ΒΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Εργάζεται ως δάσκαλος στο 13ο Δημ.Σχολείο Λαμίας. Ιδρυτικό μέλος των Αγανακτισμένων.
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Παμφιωτικού Μετώπου. Μέλοςτου Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας. Ενεργό μέλος σε κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και τοπικά κινήματα.


ΔΑΜΠΑΣΗΣ ΜΑΚΗΣ

Χημικός -Υπάλληλος  Αγροτικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης.  Γεννήθηκα στο Λιανοκλάδι από αγροτική οικογένεια το 1968 όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Χημεία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στην αρχή εργάστηκα σαν καθηγητής μέσης εκπαίδευσης στον ιδιωτικό τομέα. Τα τελευταία 19 χρόνια εργάζομαι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λιανοκλαδίου σαν υπεύθυνος επιστήμονας φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Παράλληλα, ασχολούμαι με την παραγωγή κρασιού και τσίπουρου σε αμπελώνα που καλλιεργεί η σύζυγός μου στο Λιανοκλάδι. Κατοικώ στην πόλη της Λαμίας. Παντρεμένος με 2 παιδιά 13 και 15 ετών.
Συμμετείχα  ενεργά στους αγώνες των εκπαιδευτικών το 1998 με την κατάργηση της επετηρίδας.    

Μέλος της Παρέμβασης Πολιτών για την Λαμία από το καλοκαίρι του 2010 στα πλαίσια της οποίας συμμετείχα σε πολλές κινηματικές δράσεις (διόδια, Χαράτσι της ΔΕΗ κ.α.)


 

ΓΩΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 
Ο Γωγος Αθανάσιος γεννημένος το 1972 είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά 10 και 12 ετών . Είναι ιδιωτικός υπάλληλος σε μεταφορική εταιρία!


 

ΓΩΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΠΟΥΔΕΣ
1.Απόφοιτος πανεπιστημίου (τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
2.Κάτοχος ECDL
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
Εργάστηκα στην Carrefour Μαρινόπουλος ως Διευθυντής στο κατάστημα της Λαμίας
και σε κατάστημα Carrefour Μαρινόπουλος Franchise στο Δομοκό ως Διευθυντής. 
ΓΟΥΝΑΡΗ ΕΛΕΝΗ
Η Ελένη Γούναρη είναι 47 ετών. Έχει εργαστεί σε διάφορες εταιρίες με εμπειρία και ειδίκευση στις προτάσεις λύσεων κυρίως σε θέματα Direct Marketing, εξυπηρέτησης πελατών, καθώς επίσης και σε προγράμματα στελέχωσης και αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού. Ευαισθητοποιημένη σε οικολογικά και περιβαλλοντολογικά θέματα έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά σε διάφορες τέτοιες κινήσεις κι ομάδες, καθώς επίσης και σε κινήσεις με αναφορά στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Μέλος του Σύριζα Λαμίας.
 

 
ΖΟΥΜΠΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Γεννήθηκα στη Λαμία το 1982. 
Απόφοιτος Νομικής Σχολής με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο και Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ασκώ μάχιμη δικηγορία από το 2007. 
Είμαι συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα Συμβουλίου της Ευρώπης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και σε ζητήματα Εθνικής Άμυνας.
Δραστηριοποιήθηκα  στα αντιπολεμικά κινήματα ενάντια στην εισβολή στο Αφγανιστάν και το Ιρακ, καθώς και στο ελληνικό και ευρωπαϊκό φόρουμ. Υπήρξα μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στα διόδια και ενεργό μέλος των οργανωτικών επιτροπών ενάντια στα χαράτσια, καθώς και του Δικτύου αχρήματης ανταλλακτικής οικονομίας Λαμίας. Υπήρξα μέλος της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΣΕ) του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της γραμματείας της δημοτικής κίνησης «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία».
ΚΑΛΥΒΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Τελειόφοιτη Μηχανικός Η/Υ. 
Ιδρυτικό μέλος της ομάδας 'Ποδηλάτες Λαμίας'. 
ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:
Από τότε που επέστρεψα Λαμία, 4 χρόνια πριν, άρχισα να ζω ουσιαστικά μέσα σε αυτήν την πόλη, να αλληλεπιδρώ με τους ανθρώπους και να έρχομαι άθελα μου αντιμέτωπη με τα προβλήματα της. Θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με αυτή την πόλη, την γουστάρω και να συμβάλω λίγο ή πολύ στην βελτίωση της!
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ :
Γιατι απλά είναι μια δημοτική κίνηση που ασχολείται και νοιάζεται για την πόλη, συμφωνώ με τις περισσότερες θέσεις του προγράμματος της και τέλος αποτελείται από άτομα που προσωπικά θεωρώ αξιόλογα και με ενέπνευσαν και μένα να προχωρήσω στο επόμενο επίπεδο ενασχόλησης με τα κοινά!

ΚΕΦΑΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Γεννήθηκα στη Λαμία το 1952.
Ο πατέρας μου Νικόλαος υπήρξε επιθεωρητής στον Σ.Ε.Κ. Μεγάλωσα στο Σ.Σ. Λειανοκλαδίου. Αποφοίτησα από το 2ο Γυμνάσιο Λαμίας.
Είμαι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία επί 30 μήνες και έζησα τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου.
Είμαι συνταξιούχος υπάλληλος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ). Έχω υπηρετήσει στις Διευθύνσεις Απογραφών και Πρωτογενή Τομέα στην Αθήνα. Έχω διατελέσει προϊστάμενος της υπηρεσίας στο νομό Λασιθίου, ενώ από το 1995 έως το 2013 διετέλεσα προϊστάμενος της ΕΛΣΤΑΤ στο νομό Φθιώτιδας.
 

Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Βελιβασάκη και έχουμε 2 παιδιά απόφοιτους πανεπιστημίου.
Από τα μαθητικά μου χρόνια εντάχθηκα στο ΠΑΣΟΚ από το οποίο αποχώρησα οριστικά το 2012.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θύμα των μνημονιακών πολιτικών και της επέλασης του Καλλικράτη, βάλλεται σήμερα από παντού και χρειάζεται δυναμικά πρόσωπα να αντισταθούν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των πολιτών.

Στηρίζω την «Παρέμβαση Πολιτών Για Τη Λαμία» γιατί η διεκδικητική της παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων, η έντονη κινηματική της δράση, η παρουσία νέων και άφθαρτων προσώπων στο ψηφοδέλτιό και οι ρεαλιστικές προτάσεις του προγράμματός της φέρνουν αέρα ανανέωσης και εγγυώνται την ανατροπή στο δήμο μας.
Μέσα από την «Παρέμβαση Πολιτών Για Τη Λαμία» δεσμεύομαι να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα των πολιτών και να εργαστώ σκληρά για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας 
ΚΟΛΙΟΦΟΥΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Γεννήθηκα το 1986 και μεγάλωσα στη Λαμία. Γιος των εκπαιδευτικών Γιάννη Κολιοφούτη από την Τραγάνα Λοκρίδας και της Σούλας Σταθοπούλου από την Ηράκλεια Φθιώτιδας.
Σπούδασα Βιολογία στα Γιάννενα όπου ανέπτυξα πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Διατέλεσα μέλος του Δ.Σ του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών.

Εντάχθηκα στην Αριστερά στα φοιτητικά μου χρόνια στις μεγάλες κινητοποιήσεις για το άρθρο 16 ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Παιδείας. Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ήμουν υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του 2012.
Έχω ασχοληθεί με ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από τις συλλογικές προσπάθειες της «Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία» και του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς Ελλάδας». Έχω συμμετάσχει ενεργά στο κίνημα Δεν Πληρώνω, σε τοπικές πρωτοβουλίες πολιτών για τα διόδια, τα χαράτσια, την εναλλακτική οικονομία, την υπεράσπιση των ιαματικών πηγών και του δημόσιου πλούτου γενικότερα. Έχω εργαστεί ως ιχθυολόγος, ενώ σήμερα είμαι συνεργάτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της «Παρέμβασης» πλάι στην Μαρία Αντωνίου-Σιούτα και στους δεκάδες απλούς και καθημερινούς αλλά αγωνιζόμενους ανθρώπους που το αποτελούν, στοχεύει στην ενίσχυση ενός μηνύματος προς την γενιά μου: «Να μείνουμε εδώ, να το παλέψουμε! Ας ξεπεράσουμε την πίκρα στις γενιές των γονιών μας ότι μας κάψανε, ας αγωνιστούμε για τον τόπο μας, το δήμο μας, τη χώρα μας! Οι νέοι αυτής της χώρας και αυτού του Δήμου να βγούμε μπροστά, να αγωνιστούμε και να φέρουμε την ανατροπή και τη διέξοδο που χρειαζόμαστε!»

ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Κουμπαράκης Γιάννης του Δημητρίου γεννήθηκε στη Νέα Γιαννιτσού Φθιώτιδας και το 1966 η οικογένειά του μετακόμισε στην Λαμία στην  περιοχή Αγ. Θεοδώρων. Αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο αρρένων Λαμίας και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.Σήμερα εργάζεται στα ΕΛ-ΤΑ ως Προϊστάμενος Συναλλαγής στο Κεντρικό Κατάστημα Λαμίας.Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μία κόρη που σπουδάζουν πληροφορική στο ΤΕΙ Λαμίας και την Αρχιτεκτονική Βόλου,αντίστοιχα και διαμένει στα Καλύβια Λαμίας.

 


ΛΕΒΑ ΒΑΣΩ 
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία, όπου και εργάζεται ως φιλόλογος. Σπουδάζει νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Προέρχεται από το χώρο της ευρύτερης ανένταχτης Αριστεράς. Η συμμετοχή της στους αγώνες της Αριστεράς και των Κινημάτων και στην πόλη που γεννήθηκε είναι συνεχής και γνωστή. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από τις απαρχές της συγκρότησής του και νυν μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας. Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, με ενεργό δράση στο αντιρατσιστικό κίνημα.  Είναι μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Λαμίας για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, καθώς και του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ Φθιώτιδας. Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2009 και του 2012. Μέλος της προηγούμενης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της κίνησης «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» από την ίδρυσή της έως σήμερα.ΛΙΑΠΗ ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λαμία. Έφυγα για να σπουδάσω Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία στην Καστοριά και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών επέστρεψα στην πόλη μου. Από μικρή αφιέρωνα αρκετό από τον ελεύθερο μου χρόνο στην οικογενειακή επιχείρηση οπότε ως φυσική εξέλιξη ήρθε και η δική μου ενασχόληση με το εμπόριο. Πριν 6 σχεδόν χρόνια δημιούργησα τη δική μου επιχείρηση. Με τα κοινά ασχολούμαι από μαθήτρια χωρίς ωστόσο ποτέ να νιώσω την ανάγκη να ενταχθώ σε κάποιον κομματικό μηχανισμό. Τα τελευταία χρόνια είμαι μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας. Φέτος για πρώτη φορά αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με την Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία και στηρίζοντας την υποψηφιότητα της Μαρίας Αντωνίου-Σιούτα. Θεωρώ ότι έχουμε φτάσει σε ένα κομβικό σημείο που όλοι μαζί θα πρέπει να συνεργαστούμε για να φτιάξουμε μια καλύτερη Λαμία, να δουλέψουμε για την πόλη που αγαπάμε. Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι? 


ΜΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Ο Μαντής Ευάγγελος γεννήθηκε στη Χρύσω Ευρυτανίας το 1955, από όπου και μετακόμισε οικογενειακώς μετά το σεισμό του 1966. Έκτοτε κατοικεί στη Νέα Ευρυτανία Λαμίας. Εργάζεται ως υδραυλικός από τις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Το 2004 συνέχισε τις σπουδές του στο νυχτερινό γυμνάσιο της Λαμίας, στη συνέχεια στο επαγγελματικό λύκειο, από όπου και αποφοίτησε με την ειδικότητα του Ψυκτικού Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού. Το 2010 συμμετείχε στις πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθη στο ΤΕΙ Λάρισας στη σχολή Μηχανικών Βιοσυστημάτων. Από τη δεκαετία του ΄80 και μετά έχει ασχοληθεί πολλές φορές με τα κοινά, ως αντιπρόεδρος και γραμματεύς συνοικιακών συμβουλίων, ως πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδος κα. Σήμερα διατελεί πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου με πλούσια κοινοφελή δράση.Είναι παντρεμένος με την Γλυκερία Διώτη-Μαντή, και είναι πατέρας του Κωνσταντίνου και της Αθηνάς.  
 

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1969. Σπούδασε θέατρο στο θεατρικό εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου στην Αθήνα.  Ηπήρξε από τους αγαπημένους μαθητές αλλά και συνεργάτης του κορυφαίου ηθοποιού, μιας και ξεκίνησε την πορεία του στην σκηνή δίπλα στον μεγάλο δάσκαλο με την παράσταση “ΑΝΑΚΡΙΣΗ” του Πέτερ Βάις. Δούλεψε στον κινηματογράφο ως ηθοποιός, βοηθός παραγωγής και βοηθός σκηνοθέτη του Θόδωρου Μαραγκού. Εργάστηκε σε παραγωγές  του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης , της “ΘεατρικήςΔιαδρομής”  και σε παραγωγές του Σπύρου Παπαδόπουλου σε αθηναϊκά θέατρα. Ήταν μέλος του θεατρικού εργαστηρίου της πόλης μας για πολλά χρόνια. Από το 2011 απέχει συνειδητά απο αυτό. Εργάστηκε ως σκηνοθέτης στο νησί της Ζακύνθου όπου και σκηνοθέτησε παραστάσεις   σε  συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο της νότιας Ιταλίας. Συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Λαμίας και ως ηθοποιός σε τηλεοπτικές παραγωγές των MEGA , ANT1 ,ALFA και ΕΤ1. ΜΙΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Γεννήθηκα στη Λαμία το 1972, γιος του Αθανασίου και της
Λαμπρινής Μίχου, πρώην υπαλλήλων των ΕΛΤΑ Λαμίας.
Σπούδασα στην Ξάνθη, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το οποίο αποφοίτησα το 1998 και στη συνέχεια υπηρέτησα τη θητεία μου στο στρατό ως δόκιμος αξιωματικός του Πεζικού.
Από το 2000 διατηρώ τεχνικό γραφείο στη Λαμία καλύπτοντας όλο το φάσμα των σχετικών υπηρεσιών ενός πολιτικού μηχανικού (οικοδομικές άδειες, μελέτες, νομιμοποιήσεις, τοπογραφικά κ.λ.π.) με εξειδίκευση στις στατικές μελέτες.
Μεγάλη μου αγάπη ήταν και παραμένει η ζωγραφική, το έμφυτο ταλέντο μου στην οποία ενίσχυσε με την παρουσία και τη διδασκαλία του ο πολυαγαπημένος μου δάσκαλος και ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους της Λαμίας, Βασίλης Σίμος. Είμαι επίσης αυτοδίδακτος κιθαρίστας και λάτρης του δικυκλισμού, μέλος επί σειρά ετών της Λέσχης Δικυκλιστών Λαμίας. Είμαι παντρεμένος με τη δικηγόρο Λαμίας Δέσποινα Ζάρα
 

ΜΟΥΡΤΖΟΥ ΓΩΓΩ
Ενεργή συμμετοχή και δράση στα κινήματα αντίστασης και αλληλεγγύης,(ελλην.κοινωνικο φόρουμ,αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό,
διόδια,εξορύξεις Γκιώνας-Οίτης,φεμινιστικό).Υποψήφια σε βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές,εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα,τώρα άνεργη.


ΜΠΑΡΤΣΩΚΑ -ΒΟΥΡΒΑΧΗ ΑΓΓΕΛΑ
Είμαι συνταξιούχος διοικητικός υπάλληλος του Υπουργείου Παδείας, παντρεμένη και μητέρα δύο γιών. Υπήρξα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας και της αντίστοιχης Ομοσπονδίας. Επίσης διατέλεσα Γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Λαμίας , δραστήριο μέλος  κινημάτων και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα τελευταία 8 χρόνια είμαι πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.
ΠΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Γεννήθηκε και ζει στη Λαμία (1980). Δημοσιογράφος με  Πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και τα  ΜΜΕ.  Εργάστηκε σαν δημοσιογράφος στην τηλεόραση, τον ηλεκτρονικό και έντυπο  τύπο καθώς και σε εταιρεία Δημοσκοπήσεων και Επικοινωνίας. Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ηλεκτρονικού και Περιοδικού Τύπου. Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά  σε  διάφορες κινηματικές δράσεις. Μέλος της Γραμματείας της «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ», συμμετέχει για δεύτερη φορά σαν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της παράταξης γιατί πιστεύει ότι  “οι νέοι  άνθρωποι έχουμε υποχρέωση να νικήσουμε την ηττοπάθεια και να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε  το γκρίζο στη ζωή και την πόλη μας”.
 
ΠΑΤΑΡΓΙΑ ΕΛΕΝΗ
Χημικός - Αμπελουργός. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1968 όπου και έζησα μέχρι 18 ετών. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Τμήμα Χημείας. Από το 1993 ζω και εργάζομαι στην περιοχή της Λαμίας. Μέχρι το 2001 εργάστηκα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στη συνέχεια εργάστηκα ως χημικός στο εργοστάσιο της Agroinvest στο Αχλάδι Φθιώτιδας για 3 χρόνια. Από το 2006 ασχολούμαι συστηματικά με την καλλιέργεια αμπελιού και την παραγωγή κρασιού και τσίπουρου στο Λιανοκλάδι . Είμαι παντρεμένη και έχω 2 παιδιά 13 και 15 ετών.
Το 2013 συνέβαλλα στη δημιουργία του Συλλόγου Αμβυκούχων και Αμπελουργών Φθιώτιδας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κλάδου, όπου και εκλέχτηκα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Από το καλοκαίρι του 2010 είμαι μέλος της Παρέμβασης πολιτών για τη Λαμία με την οποία συμμετείχα σε πολλές κινηματικές δράσεις (απελευθέρωση των δρόμων από διόδια, παρέμβαση στο νοσοκομείο Λαμίας για το εισιτήριο του πεντάευρου, συμμετοχή στη δημιουργία λαϊκών επιτροπών για το χαράτσι της ΔΕΗ κ.ά.)ΡΑΠΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                        Γεννήθηκα στην Λαμία το 1975. Γιός του Πέτρου και της Δήμητρας Ράπτη. Ανηψιός του Νίκου Ράπτη. Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα τελευταία 11 χρόνια εργάζομαι ως Μηχανικός Ασφαλείας στο εργοστάσιο της εταιρείας παραγωγής τυποποιημένων τροφίμων CHIPITA. Παντρεμένος με την Δήμητρα Αγγελή. Γαλουχήθηκα και ανδρώθηκα στις αρχές και αξίες της Αριστεράς, μέσα από την οικογενειακή μου παράδοση, αλλά και τη δική μου συμμετοχή στα φοιτητικά δρώμενα στην σχολή μου. Αυτές οι αρχές αποτελούν τον φάρο που με οδηγεί μέχρι σήμερα, σε μια εποχή που τα σκοτάδια των καιρών τις καθιστούν πιο επίκαιρες από ποτέ. Στις δημοτικές εκλογές του Μαίου θέτω υποψηφιότητα με την Παρέμβαση Πολιτών για την Λαμία, στο πλευρό της Μαρίας Αντωνίου - Σιούτα και των υπολοίπων συντρόφων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο, με στόχο την ανατροπή στο Δήμο αλλά και την συγκρότηση ενός πλειοψηφικού ρεύματος που θα κάνει τις ρήξεις για την αλλαγή στην κοινωνία. Η Παρέμβαση Πολιτών για την Λαμία έτσι όπως την γνώρισα εγώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει και μια άλλη σημειολογική σημασία. Είναι η αριστερά που ονειρευόμαστε και δεν έχουμε. Η δημοκρατία και συμμετοχικότητα στην λήψη αποφάσεων, η απομόνωση παραγοντισμών και ιδιοτελών στρατηγικών, η διαμόρφωση πολιτικού πλαισίου συμμαχιών και όχι καιροσκοπικών ψηφοθηρικών συναλλαγών, η κινηματική της δράση και τέλος η αξιοπρεπής ηθική στάση των μελών της που ουδέποτε τιμαριοποίησαν τις ιδέες τους αποτελούν το εχέγγυο ότι θα αποτελεί για χρόνια ένα ζωντανό κύτταρο παραγωγής πολιτικής σκέψης διεκδικητικό προς κάθε μορφή εξουσίας που δεν προασπίζει τα συμφέροντα της κοινωνίας. Η Παρεμβαση Πολιτων είναι η επιλογή κάθε δημότη για την ανατροπή στη Λαμία.


ΡΟΔΙΤΗΣ ΤΑΣΟΣ
Έγγαμος με Τρίγκα Κων/να 
Τέκνα 2(Κοριτσάκια)
Απόφοιτος Λυκείου
ΗΜ.ΓΕΝ.20/07/1969 
14 χρόνια ως Ταμίας-Β.Λογιστή.
(ΔΕΤΠΑ ΛΑΜΙΑΣ)
2 χρόνια ασφαλιστής
5 χρόνια ιδιοκτήτης καταστήματος 
τώρα άνεργος 3,5 χρόνιαΣΤΑΣΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Γεννήθηκα στην Λαμία το 1967 . Απόφοιτοs τηs Παιδαγωγικήs Aκαδημίαs Θεσσαλονίκης. Με πολύχρονη επαγγελματική δραστηριότητα στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών. Πατέραs δυο παιδιών. Γραμματέαs του σωματείου Πρακτόρων παιχνιδιών πρόγνωσηs ΟΠΑΠ Α.Ε των νομών Φθιώτιδας-Φωκίδας-Ευρυτανίαs

 


ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ 
Γεννήθηκα στην Λαμία. Κατάγομαι από την Υπάτη.
Είμαι συνταξιούχος υπάλληλος ΙΚΑ Λαμία όπου υπηρέτησα για 29 χρόνια.
Είμαι παντρεμένη και έχω 2 παιδιά. Η κόρη μου είναι απόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου και τώρα φοιτά στο 2ο έτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Ο γιος μου είναι σπουδαστής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕΙ Λάρισας. Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας.Υποψήφια με την Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία και υποψήφια Δήμαρχο τη Μαρία Αντωνίου-Σιούτα.
 
ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΤΑΚΗΣ
Ο Τάκης (Δημήτριος) Τσαντήλας ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται στη Λαμία. Κύρια ενασχόλησή του είναι η συγκομιδή, η μελέτη και η καταγραφή διαφόρων «ατοπημάτων». Έχει εκδώσει εννιά (9) ποιητικές συλλογές. Βιοποριστική - μέχρι πρότινος - ενασχόλησή του η παροχή υπηρεσιών στη ΔΕΗ.
Η σχέση του με την πολιτική ξεκινάει από τα μαθητικά του χρόνια με αναζητήσεις στους χώρους της Αριστεράς μέσα από Αντιρατσιστικές και Αντιφασιστικές κινήσεις, από Κινήσεις Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, από το Κοινωνικό Φόρουμ και το ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία και στις προηγούμενες εκλογές του 2010. 


 ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Δάσκαλος ειδικής αγωγής
Γεννημένος  στη Θεσσαλονίκη το 1967 από εργάτες γονείς και το τέταρτο από τα παιδιά τους. Παντρεμένος  με  την Κατερίνα Παπαϊωάννου, δασκάλα στο 19ο Δ.Σ  Λαμίας. Πατέρας δύο παιδιών του  Βαγγέλη 22 ετών, φοιτητή τμήματος Λογοθεραπείας, και του Ανέστη 18 ετών, μαθητή Γ΄ Λυκείου. Εργαζόμενος από νεαρή ηλικία σε τεχνική κατασκευαστική εταιρεία ως εργάτης και στη συνέχεια ως εργοδηγός. Από το 1997 δάσκαλος . Από τα 17 έτη υπηρεσίας τα  πέντε σε παραμεθόριες περιοχές, Θράκη και νησιωτική Ελλάδα, σε μειονοτικά και μονοθέσια σχολεία. Από το 2002 στο 6ο, 19ο και Ειδικό Σχολείο Λαμίας και τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάτης του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κυριακάκη
 

Πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα
 • 1981-1985 Μέλος της Μαθητικής  νεολαίας  ΠΑΣΟΚ από όπου διαγράφεται ως «πλέον» Αριστερός. Εκλεγμένος στα 15μελή συμβούλια του Λυκείου
 • 1986-1988 Μέλος της ΚΝΕ και της Πανσπουδαστικής. Εκλεγμένος στο Δ.Σ  του φοιτητικού συλλόγου της Ακαδημίας Λαμίας
 • Συμμετοχή στο συνδυασμό της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία στις αυτοδιοικητικές εκλογές των ετών 2006 &2010
 • 2009-2010 Πρόεδρος εξελεγκτικής επιτροπής του συλλόγου μετεκπαιδευομένων στο Διδασκαλείο Ιωαννίνων
 • Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας  για διάστημα 6 μηνών και παραιτήθηκε κρίνοντας ασυμβίβαστη  την παραπάνω ιδιότητα με αυτή του πολιτικού συνεργάτη.
 • Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας  και της επιτροπή εκπαιδευτικών θεμάτων.
 • Μέλος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Συνοικισμού Ευρυτάνων
 • Εθελοντής σε εκπαιδευτικές, κοινωνικές  και δράσεις αλληλεγγύης.
     Σπουδές- Κατάρτιση
 • Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας, πτυχίο 1988
 • Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πτυχίο 2005
 • Διδασκαλείο Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης(Ειδική Αγωγή), δίπλωμα 2010. Ειδίκευση «Ειδική Παιδαγωγική-Ψυχολογία-Διδακτική»
 • Πιστοποίηση Δεξιοτήτων και Γνώσεων στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών ΥΠΕΠΘ,2006 & 2012
 •  Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων. Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1998
 •  
 •  
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής). Τραγουδοποιός, εργάζεται ως μουσικός παραγωγός – εκδότης δίσκων. Έχει  οργανώσει και επιμεληθεί σειρά συναυλιών και Φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι επίσης δημιουργός του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας. Έχει διατελέσει γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού  στην οργάνωση Άρτας και μέλος του Δ.Σ. σπουδαστών του Τ.Λ.Π.Μ.  ΤΣΟΥΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Γεννήθηκε στη πόλη της Λαμίας. Τα μαθητικά του χρόνια τα πέρασε εδώ, σ΄αυτή τη πόλη. Τελειώνοντας τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην πόλη της Αθήνας ασχολήθηκε με την πληροφορική, και αργότερα βρέθηκε στα ΤΕΙ της Αθήνας στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Έργων Υποδομής. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Εργάζεται στο Τμήμα Πληροφορικής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Βρέθηκε κοντά στην «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία», καθώς και σε διάφορες κινηματικές δράσεις εντός και εκτός πόλης, με έμφαση στην πλούσια συνδικαλιστική δράση στο χώρο εργασίας του.
 
ΤΣΟΥΧΤΕΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑ
Γεννήθηκε το 1982 στη Λαμία και αποφοίτησε από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Λαμίας. Είναι φιλόλογος, απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων ενασχολήθηκε με την ερασιτεχνική ραδιοφωνία στην πόλη της Κομοτηνής. Η πρώτη της επαγγελματική εμπειρία ήταν στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως διοικητικός υπάλληλος στο Εφετείο Λαμίας. Επίσης, από το 2006 έως σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης. Τέλος, ασχολείται και επιμορφώνεται συνεχώς σε θέματα που αφορούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
"Για πολλά επισυναπτόμενα χρόνια στην πόλη μας, παρατηρώ ένα δίκτυο δοῦναι και λαβεῖν, που βασιλεύει γύρω από τις δημοτικές αρχές και θεωρώ ως επιτακτική ανάγκη να σπάσει η αλυσίδα του, αν λέμε ότι θέλουμε μία πόλη μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Η πόλη μας δεν έχει ανάγκη από πολιτικά κουστούμια σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Χρειάζεται την αλλαγή και την παρουσία των δημοτικών αρχών στις πραγματικές ανάγκες της καθημερινότητάς μας, από τις οποίες αυτές απουσιάζουν και βγαίνουν στο φως μονάχα όταν χρειάζονται την ψήφο των πολιτών. Γι’ αυτούς τους λόγους, πήρα την απόφαση να συμμετάσχω ενεργά, θέτοντας υποψηφιότητα με την Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία, με υποψήφια δήμαρχο τη Μαρία Αντωνίου - Σιούτα."

ΦΥΣΕΚΗ ΖΩΗ
Γεννήθηκα στη Λαμία το 1962. 
Είμαι απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Εργάζομαι ως Διοικητικός Υπάλληλος στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, με συνδικαλιστική δράση ως πρώην Πρόεδρος και νυν Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Λαμίας (νυν ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) και ως εκλεγμένη εκπρόσωπος του Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Λαμίας για την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ). 
Είμαι παντρεμένη με το Νίκο Πολυμερόπουλο και έχω δύο κόρες 19 και 21 ετών.